5 leuke denkspellen voor 1 persoon

Door Marieke
Denkspellen voor kinderen en volwassenen

Velen vinden het leuk om zich vast te bijten in uitdagende puzzels of spellen. Op de markt zijn er dan ook diverse denkspellen verkrijgbaar, voor jong en oud, voor kinderen en volwassenen. In dit artikel delen wij 5 denkspellen van 5 verschillende uitgevers. Ga jij de uitdaging aan en los je alle opdrachten op?

1 | SmartGames Camelot Junior – vanaf 4 jaar

Een romantische uitdaging voor kinderen vanaf 4 jaar, dat zich afspeelt op een prachtig kasteel. Een kasteel dat zeker tot de verbeelding van menigeen kind zal spreken.
Bouw een weg zodat de ridder en prinses bij elkaar kunnen komen. De ridder en prinses kunnen alleen over een muur of trap lopen, ze kunnen dus niet springen of klimmen. Camelot Jr. is een unieke puzzel waarbij je logica, ruimtelijk inzicht en fijne motoriek combineert om de oplossing te vinden. Dit denkspel bevat 48 opdrachten voor zowel kinderen als volwassenen.

Inhoud: spelregels, boekje met opdrachten en oplossingen, houten spelbasis, 4 torens, 3 trappen, 1 brug en 2 spelfiguren.

SmartGames heeft tientallen andere denkspellen in het assortiment, al voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen zijn er flink wat uitdagende denkspellen verkrijgbaar. Deze uitdagende denkspellen van SmartGames worden veel in het onderwijs ingezet.

SmartGames Camelot Jr. Een van de denkspellen van SmartGames

2 | ThinkFun Circuit Maze – vanaf 8 jaar

ThinkFun Circuit Maze bevat 60 uitdagende en uitgekiende opdrachten en bieden urenlang elektrisch speelplezier. Ze geven je tegelijk meer inzicht in de werking van stroomkringen. Jouw opdracht is om een echte stroomkring te bouwen die de LED-lampjes laat branden.

ThinkFun heeft nog meer denkspellen in het assortiment, waaronder ook de River Crossing, Rush Hour en Laser Maze.

Denkspel ThinkFun Circuit Maze

Lees ook: 5 leuke coöperatieve spellen voor kinderen

3 | 999-Games Brains De Japanse Tuinen Breinbreker – vanaf 8 jaar

Brains De Japanse tuinen is een solitair puzzelspel van 999-Games met 5 moeilijkheidsgradaties. In de versie Japanse tuinen bouw je steeds een Japanse tuin die aan verschillende voorwaarden moet voldoen. Leg kaarten zo aan elkaar dat wegen op elkaar aansluiten en bepaalde symbolen met elkaar worden verbonden. Bij de eerste opgave is dat nog snel te doen, maar ze worden rap moeilijker! Brains garandeert urenlang puzzelplezier!

Speel ook Toverdrank, het andere denkspel uit de serie Brains van 999-Games.

Brains Japanse tuinen; een van de denkspellen van 999-games

4 | Eureka! Ah!Ha Denkpuzzel Mondrian Blocks Rood – vanaf 6 jaar

Mondrian Blocks is een denkpuzzel van het merk Eureka! Stel de vaste zwarte blokken in zoals aangegeven op de kaart. Vul dan gewoon de overige stukken in. Deze kleureneditie bevat 88 verschillende uitdagingen = in totaal 352 op te lossen uitdagingen!

Inhoud: reiskoffertje, 11 blokjes, 88 uitdagingen op 44 kaartjes.

Ook Eureka Ah!Ha heeft meerdere denkpuzzels in het assortiment, geschikt voor diverse leeftijden.

Eureka Ah!Ha Mondrian Block denkspellen

5 | Happy Puzzle Company The Genius Square – vanaf 6 jaar

Maak kennis met The Genius Square! Elke keer dat je speelt, plaats je eerst de ronde blokjes ‘blokkers’ op het vierkante spelbord. Daarna puzzel je de vormen op het bord. Er zijn 62.208 mogelijke puzzels. Al lijkt het onmogelijk om de puzzel op te lossen, er is altijd minstens één oplossing. Daarom heet het The Genius Square!

Beide spelers hebben een eigen spelbord, 9 gekleurde vormen en 7 ronde blokkers. De 7 dobbelstenen bepalen waar de blokkers geplaatst worden. Wie het snelst de 9 vormen op het spelbord puzzelt, wint.

Alle 62.208 puzzels hebben minstens één oplossing. Heb je de ronde gewonnen? Speel gerust nog een keer!

Lees ook: Tafels oefenen; met deze tips lukt het vast!
Lees ook: Rekenspelletjes met je peuter; dit kun je doen!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: