Wat kun je doen als je kind slecht in zijn vel zit?

Door danny
Wat kun je doen als je kind slecht in zijn vel zit?

Helaas gaat ouderschap niet altijd over rozen. Want wat doe je als jouw kind niet goed in zijn vel zit? Ambulante begeleiding van plushome.nl kan een uitkomst bieden. In dit artikel helpen we je op weg. Lees daarom even verder!

Wat kan er aan de hand zijn?

Het kan ontzettend naar zijn om te zien dat jouw kind slecht in zijn vel zit. Kinderen horen immers te spelen en blij te zijn. Er kunnen verschillende dingen aan de hand zijn. Veel kinderen snappen zelf ook niet helemaal goed wat er aan de hand is en kunnen het daarom moeilijk onder woorden brengen. Misschien heeft jouw kind moeite op school of heeft het last van ADHD of een andere vorm van neurodiversiteit, waardoor het moeilijk mee kan.

Structuur

Kinderen hebben baat bij structuur. Op het moment dat jouw kind slecht in zijn vel zit, is het dus extra belangrijk om deze structuur te bieden. Probeer zoveel mogelijk het kind zelf op te vangen en niet te veel naar een BSO te sturen. Houd gezette bedtijden aan en probeer elke dag rond dezelfde tijd met z’n allen aan tafel te eten. Onthoud dat kinderen moeite hebben met het onthouden van meer dan vijf tot zeven regels. Het is dus belangrijk om het aantal regels beperkt te houden. Zorg er ook voor dat de regels eerlijk zijn en dat je ze consequent toepast. Probeer ook altijd op dezelfde manier te reageren. Dit zorgt voor helderheid en stabiliteit.

Liefde

Liefde

Geef je kind aandacht en liefde, ook als het misschien soms heel vervelend kan zijn. Het is daarnaast ook ontzettend belangrijk om met je kind het gesprek aan te gaan: is er iets aan de hand? Gaat alles nog goed op school? Moedig ze aan, ondersteun ze en juich ze toe. Laat zien dat je er altijd voor ze bent en dat je om ze geeft. Geef ze knuffels, kusjes en laat op andere manieren fysiek je liefde zien. Op die manier voelen kinderen zich veilig en geborgen.

Hulp zoeken

Hulp zoeken met jouw kind is nodig wanneer je het idee hebt dat jullie er als ouders niet uitkomen. Vaak is het slim om eerst op school een gesprekje aan te gaan. Jouw kind spendeert daar immers een groot deel van zijn dagen. Ga in gesprek met de docent. Hoe functioneert het kind op school? Ziet de docent iets? Vaak is het ook mogelijk om via de school hulp te krijgen. Mocht er meer aan de hand zijn en kan school niet verder helpen? Dan is het slim om een afspraak te maken bij de huisarts. Ook bij gedragsproblematiek kan de huisarts vaak een passende verwijzing bieden.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: