Redenen om zelf cosmeticaproducten voor jezelf en je kinderen te maken

Door danny
Redenen om zelf cosmeticaproducten voor jezelf en je kinderen te maken

Koop je kant- en klare cosmeticaproducten, dan is het soms lastig om te achterhalen welke ingrediënten daarvoor gebruikt zijn. Als ouder kun je dat echter wel belangrijk vinden, om te weten welke impact die producten hebben op de huid en gezondheid van jou en je kinderen. Om er zeker van te zijn dat jij en je kinderen veilig gebruik kunnen maken van zulke producten, kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het maken van cosmeticaproducten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld parfum, zeep, bodylotion of crème. Waarom het zelf maken van zulke items een goed idee is? Wij zetten wat redenen op een rij.

Je kiest zelf je ingrediënten

Een van de grootste voordelen van het zelf maken van je cosmetica, is dat je zelf de ingrediënten kiest. Dat is natuurlijk maar beperkt mogelijk bij een kant-en-klaar product. Sommige cosmeticaproducten bevatten ingrediënten die mogelijk schadelijk zijn voor de huid en gezondheid, waardoor het niet gestimuleerd wordt om die te gebruiken. Wil je er zeker van zijn dat er alleen natuurlijke en veilige grondstoffen gebruikt worden, dan kun je het beter zelf doen. Je kiest dan eenvoudig zelf welke eigenschappen je een product geeft.

Maatwerk is mogelijk

Nog een reden om zelf je cosmetica te maken, is omdat maatwerk hierbij mogelijk is. Je kunt de ingrediënten kiezen op basis van de behoeften van jezelf en je kids. Heb jij of hebben je kinderen bijvoorbeeld een droge of geïrriteerde huid? Dan heb je de kans om daarop in te spelen door de juiste ingrediënten te verzamelen, om zo het probleem te verminderen of op te lossen.

Het is goedkoper

Maak je voortaan zelf je parfum voor in een mooie parfum verstuiver of creëer je je eigen huidverzorgingsproduct? Dan ben je vaak een stuk minder geld kwijt dan wanneer je telkens een nieuw product in de winkel koopt. Koop je de ingrediënten die je nodig hebt op een grotere schaal in, dan biedt dat vooral veel voordeel. Al helemaal als je die voor meerdere producten kunt gebruiken.

Het is leuk om te doen

Glycerine kopen om je eigen shampoo te maken of je eigen geurtje ontwikkelen, het is een creatief project. Dat project kun je zelf oppakken, maar het is ook mogelijk om je kinderen daarbij te betrekken als het veilig is. Probeer verschillende ingrediënten uit, zodat je uiteindelijk de perfecte formule vindt voor eigen cosmeticaproducten. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het je af zal gaan. Je leert steeds meer over de verschillende grondstoffen en daardoor is het makkelijker om allerlei soorten producten te maken. En dat proces staat garant voor een hoop plezier.

Kortom: er zijn meerdere redenen om zelf cosmeticaproducten te maken voor jezelf en je kinderen. Begin met één artikel, je kunt daarna altijd uitbreiden. Zoals je hierboven hebt gelezen, heeft dit creatieve proces meerdere voordelen. Het is dan ook zeker het overwegen waard als het je tof lijkt om je eigen haarproduct, make-up item, huidproduct of parfum te creëren.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: