Lifehacks voor ouders van jonge kinderen

Door danny
Lifehacks voor ouders van jonge kinderen

Ouders van jonge kinderen weten er alles van: het leven is gezellig, maar ook druk en chaotisch. Hoewel je er voor beloond wordt met liefde en blijdschap, is het leven behoorlijk zwaar. ‘Tropenjaren’. Gelukkig zijn er wel veel dingen die je kunt doen om het je wat makkelijker te maken. Wij geven je handige life hacks voor ouders van jonge kinderen.

1. Label de bezittingen van je kind

Je kent het wel: je kind is naar de opvang geweest en de jas is kwijt of tijdens het overblijven op school is de broodtrommel foetsie. Begrijpelijk, want voor de juf is het ook niet makkelijk om al die spullen uit elkaar te houden. Met naamstickers kun je dit soort problemen voorkomen. Je gebruikt ze in de sportkleding en -schoenen, jassen, broodtrommels, knuffels, etc. Ook thuis kun je ze gebruiken om de spullen van je kinderen te onderscheiden en ruzie te voorkomen. Ideaal!

2. Gebruik een zwembadnoodle om te voorkomen dat je peuter uit bed valt

Sommige kinderen kunnen enorm woelen tijdens het slapen. Valt jouw kind weleens uit bed? Het is enorm vervelend, omdat zo het slaappatroon van zowel je kind als jij zelf wordt verstoord. Leg een zwembadnoodle onder het hoeslaken. Zo vormt zich een zachte, maar stevige rand en valt jouw kleine nooit meer uit bed!

3. Geen zand meer op je strandlaken

Heerlijk naar recreatieplas of de zee als het mooi weer is? Alleen dat zand is niet zo lekker op je strandlaken. Het komt tussen je broodje en in je ogen en dat is niet zo fijn. Je kunt heel veel voorkomen door te zorgen dat je lig- en/of zitplek min of meer zandvrij blijft. Dit doe je door een (oud) jersey hoeslaken mee te nemen. Onder de hoeken zet je wat hogere spullen, zoals je tas met kleren, je koelbox, of je neemt 4 goalpaaltjes/pionnen mee voor dat doel. Bovenop het hoeslaken leg je vervolgens je handdoek, picknickkleed of strandlaken. Zo creëer je opstaande randen en komt er veel minder snel zand op jullie plekje.

4. Een sticker om linker- en rechterschoen goed aan te trekken

Een sticker om linker- en rechterschoen goed aan te trekken

Doet jou peuter steeds de schoenen verkeerd om aan? Dan hebben wij voor jouw een leuke oplossing! Neem een mooie sticker van een plaatje dat jouw kind leuk vindt en knip die doormidden. Plak de linkerhelft op de binnenzool van de linkerschoen en de andere in de andere schoen. Laat je kind eerst het plaatje kloppend maken voordat het de schoenen aantrekt. Zo gaat het nooit meer fout!

5. Wapen tegen gevaarlijke monsters

Jonge kinderen hebben vaak veel fantasie. Zitten er altijd monsters op het kamertje van jouw kind? Geef hem/haar een wapen waarmee hij ze kan verjagen! Vul een lege spuitbus met water en een paar druppeltjes etherische olie. Vertel je kind dat dit monsterspray is en dat alle gevaarlijke wezens bang zijn van de geur en vluchten. Zo kan je kind zelf onder het bed of in de kast sprayen en alle monsters wegjagen!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: