Moeder zijn én studeren? Dat kan met deze tips!

Door danny
Moeder zijn én studeren? Dat kan met deze tips!

Heb je een gezin maar droom je stiekem van een andere baan en heb je hiervoor een opleiding nodig, dan is dit zeker mogelijk.Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg deeltijdstudies die je prima kunt combineren met je gezin en je huidige baan. Er zijn namelijk veel moeders te vinden die zich hebben laten omscholen, het is dus zeker niet ondenkbaar. Het kan echter wel vrij pittig zijn en daarom is het handig om van tevoren goed na te denken en het één en ander uit te zoeken.

Kies een studie die bij je past

Uiteraard is het van belang om een studie uit te kiezen die bij je past. Heb je namelijk plezier in je opleiding dan gaat het sowieso al een stukje makkelijker omdat je veel motivatie hebt. Afgezien of de opleiding bij je past en of je het leuk vindt, is het ook belangrijk om te kijken of het je uiteindelijk werk oplevert. Een studie doen kost vaak veel geld en hierin moet je dus investeren, het is dan wel fijn wanneer je baanzekerheid hebt. Wellicht wil je een eigen bedrijf starten, zoek dan ook zeker uit of jij voldoende inkomsten kunt genereren met je eigen onderneming. En heb je ook in de opstartfase van je eigen bedrijf genoeg financiële middelen om mee rond te komen? Allemaal zaken waarmee je rekening moet houden.

Welke opleidingsmogelijkheden zijn er?

Welke opleidingsmogelijkheden zijn er

Er zijn diverse soorten opleidingsmogelijkheden, van deeltijd tot aan voltijd. Afhankelijk van of je een baan hebt, hoe je zit qua opvang voor de kids maar ook de kosten kun je zelf kiezen wat het beste past bij jou en je gezinssituatie. Ben je bijvoorbeeld gek op masseren en zou je het fantastisch vinden om hier je werk van te maken, kies dan voor een masseur opleiding. Of kies voor een medisch pedicure opleiding en wordt zelfstandig pedicure, dit is overigens een krapteberoep en hierdoor is de kans op werk groot. Beide studies zijn deeltijd en kosten gemiddeld zo’n 5 uur per week en dat is voor de meeste moeders goed te combineren. Soms is het ook mogelijk om jezelf om te scholen bij je huidige baan, het kan in ieder geval nooit kwaad om dit uit te zoeken.

Kun jij je opleiding financieren?

Een opleiding volgen brengt uiteraard wel de nodige kosten met zich mee. Tegenwoordig kun je gebruik maken van het STAP-budget of is het mogelijk om studiefinanciering te ontvangen, dit is echter wel per situatie verschillend maar het is in ieder geval een goede tip om in je achterhoofd te houden. Het is ook een verstandig om van tevoren uit te rekenen wat je opleiding gaat kosten, vaak kun je op de website van je gekozen opleiding een kostenplaatje vinden. Hou ook rekening met eventuele materiaalkosten en reiskosten die je gaat maken. Is er bijvoorbeeld een verplichte stage die je moet lopen, dan is het ook slim om te informeren of je recht hebt op een stagevergoeding. Wees goed voorbereid zodat je niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Heb jij goed nagedacht over een opleiding volgen naast het moederschap en en zie je het nog steeds helemaal zitten, jaag dan zeker je droom na want anders krijg je alleen maar spijt!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: