Fijne tips om weer lekker in je vel te zitten

Door danny
Fijne tips om weer lekker in je vel te zitten

Ieder mens heeft wel eens periodes dat hij of zij zich wat minder goed voelt. Dit kan allerlei oorzaken hebben, misschien heb je een drukke baan, loop je te kwakkelen met je gezondheid of is het ouderschap soms behoorlijk uitdagend. Wat de reden ook mag zijn, gelukkig kun je zelf ook een aantal dingen doen om te zorgen dat jij je weer lekkerder gaat voelen. In deze blog delen we tips om te zorgen dat jij weer lekker in je vel komt te zitten.

Het belang van voldoende me-time

Hoe druk je het soms ook hebt met je gezin, werk en sociaal leven, zorg dat je altijd voldoende tijd voor jezelf neemt. Dit wordt ook wel me-time genoemd en is om een aantal redenen belangrijk. Door me-time in te plannen kun je weer even helemaal opladen, het zorgt voor hernieuwde energie en daarna kun je er weer tegenaan. Door bewust tijd in te plannen voor jezelf zorg dat je uiteindelijk beter in je vel komt te zitten.

Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om tijd voor zichzelf te nemen, vaak krijgt men een onrustig gevoel en zelfs schuldgevoelens komen wel eens naar boven. Tijd voor jezelf inplannen is iets wat je moet leren, zoek daarom iets om te doen waar je heel blij van wordt. Misschien is dat een boek lezen, sporten, wandelen, koken of een andere hobby. Zorg in ieder geval dat je een aantal uurtjes per week de tijd voor jezelf neemt.

Draag kleding waar jij je lekker in voelt

Kleding kan ook een grote invloed hebben hoe jij je voelt. Soms is het fijn om eens kritisch door je kledingkast te gaan en te kijken welke kleding jij fijn vindt om te dragen. Zit er kleding bij waar jij jezelf niet prettig in voelt, breng het naar de kringloop of geef het weg. Koop en draag kledingstukken waar jij je goed en zelfverzekerd in voelt.

Ben je ontevreden of onzeker over je figuur, draag dan bijvoorbeeld corrigerend ondergoed. Dit is iets wat steeds meer vrouwen dragen en is zeker niet iets om je voor te schamen, het kan juist bijdragen aan meer zelfverzekerdheid. Voel jij je ook niet fijn in badkleding en zie je op tegen de zomer, overweeg eens een corrigerend badpak.

Gezond eten en bewegen

Gezond eten en bewegen

Goed voor jezelf zorgen begint ook met gezond eten en bewegen. Door gezonde keuzes te maken qua voeding voel je je ook letterlijk lekkerder in je vel. Zorg dat je voldoende water drinkt en zoek fijne recepten op van gezond eten zoals salades en smoothies. Gun jezelf af en toe ook wat lekkers, het hoeft niet altijd allemaal gezond te zijn maar zorg voor de juiste balans.

Ook beweging is super belangrijk om jezelf lekkerder te voelen. Zorg dat je minstens 30 minuten per dag beweegt, ga wandelen, fietsen, dansen of zwemmen. Zoek in ieder geval een vorm van beweging die jij fijn vindt, grote kans dat je het dan blijft volhouden.

Zorg voor voldoende slaap

Het hebben van een goede nachtrust is erg belangrijk, een mens heeft gemiddeld 8 uur slaap nodig. Door voldoende slaap te krijgen wordt je energie weer aangevuld, het werkt stressverlagend en je spieren en cellen kunnen herstellen. Allemaal belangrijke zaken om te zorgen dat je lekker in je vel blijft zitten. Een aantal tips die je kunt toepassen voor een goede nachtrust zijn onder andere investeren in een goed matras, een vaste bedtijd, mobiele telefoon uit de slaapkamer verbannen en vermijd vooral cafeïne en theïne een aantal uren voordat je gaat slapen.

Om weer goed in je vel te zitten is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, dit doe je door tijd voor jezelf in te plannen, gezond te leven, kleding te dragen waar jij je comfortabel in voelt en zorg voor voldoende nachtrust.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: