Je kind een stijltang cadeau geven: dit zijn goede tips

Door danny
Je kind een stijltang cadeau geven dit zijn goede tips

Stijltangen en krultangen worden dagelijks door heel veel mensen gebruikt. Is jouw kind op een leeftijd gekomen waarbij ze ook een stijltang of krultang wil gaan gebruiken? Dan is het een leuk idee om je kind een stijltang cadeau te geven. Belangrijk hierbij is wel om een apparaat te kiezen die geschikt is voor je kind. Hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Wij zetten wat goede tips op een rij.

Lees je in over de verschillende soorten tangen

Stijltangen zijn er in veel verschillende soorten. Als je hier weinig kennis van hebt, is het een aanrader om hier vooraf wat onderzoek naar te doen. Kijk eens naar wat er allemaal op de markt is, zodat je stijltangen met elkaar kunt vergelijken. Lees voldoende informatie en check de voor- en nadelen. Zo wordt het makkelijker om straks een definitieve keuze te maken. Bij verschillende soorten stijltangen kun je denken aan bijvoorbeeld een stijltang met keramische coating, keramische platen, titanium platen, stoomstijltang of tang met ionische technologie. Ook zit er uiteraard verschil in de kabel. Zo zijn er stijltangen met kabel, meedraaiende kabel of kun je kiezen voor een draadloze stijltang.

Zorg ervoor dat het haar goed beschermd wordt

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken als je graag een stijltang wilt kopen voor je kind, is een goede bescherming tegen de hitte. Niet iedere stijltang is namelijk even goed voor het beschermen van het haar, terwijl dit uiteraard wel belangrijk is. Je moet zien te voorkomen dat het haar van je kind straks beschadigt, dus een goede hittebescherming is van belang. Hierbij wordt het aangeraden om te kiezen voor een stijltang met keramische platen of titanium platen. Deze twee platen zijn er om het haar te beschermen tegen enorme hitte, waardoor je het zonder zorgen kunt gebruiken. Deze soort stijltangen worden ook door professionals gebruikt, waardoor je ervan uit kunt gaan dat je hiermee goed zit.

Kijk naar het haartype

Kijk naar het haartype

Om je kind een goede stijltang cadeau te geven, is het ook belangrijk om te letten op het haartype van je kind. Op basis hiervan kun je namelijk kijken naar stijltangen die hier geschikt voor zijn. Als we de bovenstaande soort stijltangen als voorbeeld nemen, is het bij dun en fijn haar een aanrader om te kiezen voor keramische platen. Als je dikker en stugger haar hebt, kun je het beste kiezen voor een stijltang met titanium platen. Over het algemeen zijn deze twee soorten stijltangen echter geschikt voor heel veel haartypes, waardoor je hiermee vaak een goede keuze maakt.

De temperatuur

Ook belangrijk om over na te denken als je jouw kind een stijltang wilt geven, is de temperatuur die de tang aankan. Niet iedere stijltang is namelijk geschikt voor een hoge temperatuur. Denk na over welke temperatuur jij denkt dat de stijltang nodig heeft voor het haar van je kind. Hierbij is het wederom goed om te kijken naar het haartype. Bij dun en fijn haar is een temperatuur van 180 graden vaak prima. Voor dikker, stugger haar is het handiger om te kijken naar wat hogere temperaturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tussen temperaturen tussen de 200 en 200 graden.

Denk na over handige functies die goed zijn om te hebben

Stijltangen van tegenwoordig bevatten handige functies. Het kan dan ook goed zijn om hiernaar te kijken voordat je een definitieve keuze maakt. Bij handige functies zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een display, meedraaiende kabel, de breedte van de platen, de lengte van de kabel of een draadloze stijltang.

Deze tips kunnen je op weg helpen met het kiezen van een juiste stijltang voor je kind. Doe hier voldoende research naar, zodat je jouw kind echt een goede stijltang cadeau kunt doen. Nog meer hulp nodig bij het kiezen van een topkwaliteit stijltang? Lees dan deze koopgids voor de beste stijltang.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: