5x tips om je kind meer te laten bewegen

Door danny
5x tips om je kind meer te laten bewegen

Is de beweging van jouw kind op een dag echt minimaal? Tijd voor verandering! Bewegen is goed voor de gezondheid van je kind en daarom is het van belang om lekker veel te bewegen. Weg dus met die lange schermtijd en tijd voor wat meer beweging. Hoe je jouw kind meer kunt laten bewegen? Wij zetten wat goede tips op een rijtje!

Speeltoestellen in de tuin

Een goede tip om je kind meer te laten bewegen is door je tuin aantrekkelijk te maken. Zorg ervoor dat jouw kind het leuk vindt om hier tijd te spenderen. Als je er de ruimte voor hebt, is het een aanrader om voor speeltoestellen in je tuin te zorgen. Zo geef je jouw kind de kans om lekker buiten te spelen en dus om in beweging te zijn. Denk bij leuke speeltoestellen bijvoorbeeld aan een trampoline kopen, een schommel of glijbaan plaatsen of het neerzetten van een klimrek.

Kijk bij verschillende sportverenigingen

Doet jouw kind nog geen sport? Als je voor meer beweging wilt zorgen is dit natuurlijk de ideale manier. Sporten is goed voor de gezondheid en bovendien vinden kinderen het vaak leuk om te sporten. Wel is het belangrijk dat jouw kind de sport zelf leuk vindt, anders is de motivatie er tenslotte ook niet. Ga daarom eens bij verschillende sportverenigingen langs met je kind om te kijken naar wat hij/zij leuk vindt. Voetbal, volleybal, zwemmen, hockey, handbal, dansen, paardrijden: er zijn mogelijkheden genoeg! Wordt je kind enthousiast van een bepaalde sport? Vaak is het mogelijk om een proefles te volgen. Dit is een goede manier om erachter te komen of hij/zij hier echt plezier in heeft. Als dit het geval is, kan het een goed moment zijn om in te schrijven bij een bepaalde sport.

Kijk bij verschillende sportverenigingen

Samen bewegen

Om je kind meer te laten bewegen is het goed om vaker samen te bewegen. Je kind vindt het vast leuk als je meegaat met een bepaalde activiteit. Dit stimuleert ook om wat meer in beweging te komen. Maak samen een wandeling of speel een potje voetbal. Dan vindt hij/zij het vast niet erg om wat meer in beweging te komen!

Geef zelf het goede voorbeeld

Belangrijk om je kind te laten bewegen is zelf het goede voorbeeld geven. Als jij zelf alleen maar aan het bankhangen bent, werkt dit niet bevorderlijk voor de beweging van je kind. Wees dus zelf ook actief en laat zien hoe het hoort. Een kind neemt graag dingen over van iemand anders, dus je vergroot hiermee de kans dat je kind zelf ook actief wordt.  

Laat de auto vaker staan

Breng je jouw kind vaak ergens met de auto naartoe? Laat deze dan voortaan eens wat vaker staan als je meer beweging wilt stimuleren. Als een bepaalde bestemming ook lopend of met de fiets bereikbaar is, doe dit dan vooral. Fietsen of lopen is een stuk gezonder dan de auto pakken, want je komt op deze manier goed in beweging. Loop of fiets samen naar school, naar de speeltuin of ergens anders naartoe.

Je kind meer laten bewegen is mogelijk met behulp van deze tips. Als jouw kind naar jouw gevoel te vaak op de bank zit of niets doet, is dit goed om in gedachten te houden. Stimuleer beweging zo veel mogelijk en doe hier zelf ook aan mee. Dat moet het vast lukken om jouw kind wat vaker actief te zien!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: