5x voordelen van houten speelgoed

Door danny
5x voordelen van houten speelgoed

Als je op zoek bent naar speelgoed voor je kind, kun je alle kanten op. Niet alleen zijn er talloze verschillende speelgoedartikelen op de markt, ook is het tijdens je zoektocht goed om na te denken over het materiaal van het speelgoed. Zo heeft houten speelgoed diverse voordelen ten opzichte van speelgoed van plastic. Benieuwd naar de voordelen van houten speelgoed? Lees gauw verder, wij sommen er hieronder vijf voor je op.

Milieuvriendelijk

Een van de grootste voordelen van houten speelgoed is het feit dat het milieuvriendelijk is. Speelgoed van hout bestaat voornamelijk uit hout, lijm en/of schroeven en soms nog wat verf. Het productieproces van houten speelgoed is helemaal niet zo vervuilend, zeker ten opzichte van het productieproces van plastic speelgoed. Houten speelgoed wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en daarom draag jij hiermee je steentje bij aan een beter milieu.

Goed voor de ontwikkeling

Wat ook een mooi voordeel is van houten speelgoed, is dat het goed is voor de ontwikkeling van je kind. Ten eerste is het goed voor de fantasie. Hoewel houten speelgoed er vaak wat eenvoudiger uitziet dan dat van plastic, zorgt dit er wel voor dat de fantasie van je kind meer geprikkeld wordt. Maar niet alleen voor de fantasie is het bevorderlijk, ook is dit goed voor de motoriek. Speelgoedartikelen van hout moeten haast altijd vastgepakt worden, wat bij plastic speelgoed niet het geval is. Daarnaast is hout vaak zwaarder en dit is bevorderlijk voor het ontwikkelen van vaardigheden rondom de balans, het gewicht en de zwaartekracht.

Het is duurzaam

Nog een reden om voor hout te kiezen is omdat het duurzaam is. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en het is daarom goed om hier rekening mee te houden. Kies je voor houten speelgoed, dan maak je een duurzame keuze. Waarom? Omdat speelartikelen van dit materiaal heel erg lang meegaan. Het is bijna onverslijtbaar, waardoor je er van een lange tijd gebruik van kunt maken. Het is een stuk duurzamer dan plastic speelgoed, wat een stuk sneller stukgaat. Naast het feit dat hout lang meegaat worden er ook nog diverse duurzame houtsoorten gebruikt bij de productie ervan.

Het is veilig

Het is veilig

Bij het kopen van speelgoed voor je kinderen is het ook belangrijk om te letten op de veiligheid. Met het materiaal hout zit je hiermee in ieder geval goed. Bij het produceren hiervan komen namelijk geen schadelijke stoffen vrij, wat bij het produceren van plastic wel het geval is. Voor je kinderen is hout dus een stuk veiliger dan plastic.

Het is tijdloos

Houten blokken of een houten treintje: het is over tientallen jaren nog steeds populair. Hout is tijdloos en daarmee dus niet trendgevoelig. Dit kan bij plastic speelgoed wel het geval zijn. Investeer je in houten speelgoed, dan kun je ervanuit gaan dat je een investering voor de lange termijn doet. Het gaat niet vervelen en kan van generatie tot generatie doorgegeven worden.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft houten speelgoed diverse voordelen. Mocht je op zoek zijn naar iets leuks voor je kind, houd deze voordelen dan zeker in je achterhoofd!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: