De 5 leukste spellen voor 2

Door Marieke
De 5 leukste spellen voor 2

Veel spellen zijn geschikt voor bijvoorbeeld 2 tot 4 spelers. Het ene spel is leuker om met twee spelers te spelen dan het andere spel. Wanneer je kiest voor een spel dat speciaal gemaakt is om met twee personen te spelen, dan weet je zeker dat het ook een leuk spel is voor twee personen. Schaken en dammen zijn daar voorbeelden van. Maar gelukkig zijn er nog veel meer spellen te noemen die speciaal bedoeld zijn voor twee personen. We lichten in dit artikel 5 spellen voor 2 uit die ook zeer leuk zijn om met je zoon of dochter te spelen.

5 leuke spellen voor 2

Hieronder zetten we een aantal leuke spellen voor twee voor je op een rijtje:

Lost Cities

Bluf- en planningsspel voor 2 spelers. Je bouwt expedities in 5 verschillende kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. In je beurt leg je een handkaart in een expeditie of op een aflegstapel. Je kunt kaarten die de andere speler nodig heeft vasthouden om hem dwars te zitten, maar daardoor heb je wel minder plaats voor je eigen kaarten. Met weddenschapskaarten kun je de plus- of minpunten van een expeditie verveelvoudigen! Lost Cities: Het kaartspel heeft zeer eenvoudige spelregels, maar de tactische uitdagingen en mogelijkheden zijn enorm. Door de korte speelduur kun je meerdere potjes na elkaar spelen!

Spellen voor 2: Lost Cities

Jaipur

Om Jaipur te winnen moet je een ijzersterke tactiek hebben en een vleugje geluk. Je moet namelijk weten hoeveel goederen je verhandelt, en dat voor de juiste prijs, en hoeveel kamelen je houdt of verkoopt. Naast het verkopen van je waar, moet je deze ook zelf nog constant verplaatsen. Tijdens het handelen, verdien je fiches, deze krijg je aan het einde van het spel voor het aantal kamelen dat je op dat moment hebt. De speler met de meeste fiches is de beste handelaar van de Maharadja en daarmee de winnaar van Jaipur!

Jaipur is makkelijk op te zetten en te leren, maar biedt veel diepte en vereist dat je als speler constant bij de les moet blijven, want het spel kan op elk moment compleet op zijn kop gezet worden! Neem Jaipur overal mee naartoe, het spel zit in een kleine speldoos waardoor je het spel altijd bij je kan dragen en op elk moment een spelletje kan spelen. Ontspan je samen met je tegenstander, bevind je in een exotisch oord en zorg dat jij de titel van Persoonlijke Handelaar van de Maharadja verdient!

Jaipur; een van de leukste spellen voor 2

Rat Attack

De kruiden, groenten en ratten zijn in twee kleuren willekeurig verspreid over de tegels. Als eenmaal de starttegel is gelegd, barst de spannende strijd los. Als je gelijke kruiden of groenten aan elkaar legt ontvang je direct punten. Maar pas op! Als de 3e rat in jouw kleur tevoorschijn komt verlies je het spel onmiddellijk. Jaag de ratten weg en leg de juiste tegels aan.

Ratt Attack, een leuk spel voor 2

Patchwork

Patchwork is een toegankelijk, tactisch tweepersoonsspel. Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert. Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Bouw je als eerste een deken van 7 x 7, dan scoor je bonuspunten! In Patchwork zijn jullie niet per se afwisselend aan de beurt. Wie in tijd achterloopt, is zolang aan de beurt tot zijn tijdsteen de ander heeft ingehaald. Dit kan leiden tot interessante dilemma”s. Omdat de lapjes altijd in een andere volgorde om het speelbord liggen, is geen spel gelijk. Door de eenvoudige spelregels in combinatie met tactische uitdaging is Patchwork leuk voor iedereen!

Patchwork, een leuk tweespelersspel

Codenames Duet

Jij en je partner zijn op een geheime missie in een drukke stad. Je moeten contact maken met 15 spionnen en de vijandelijke huurmoordenaars ontwijken. Jij weet met welke spionnen je partner veilig kan contacteren. Jouw partner weet dat voor jou. Geef elkaar aanwijzingen van één woord die op meerdere woorden slaan en probeer om alle spionnen te vinden, voordat de tijd op is.

Codenames Duet. Een van de leukste spellen voor 2 spelers

Lees ook: 5 leuke denkspellen voor 1 persoon

Nog meer spellen voor 2

Er zijn nog veel meer spellen te noemen die speciaal bedoeld en gemaakt zijn om met twee spelers te spelen. We zetten er nog een aantal voor je op een rijtje:

 • Asante
 • Daxu
 • Watergate
 • Holmes
 • Schotten Totten
 • Kahuna
 • Hive
 • Parijs
 • Aqualin
 • Saborteur het duel
 • Mandala
 • 4-op-een-rij
 • Stratego
 • Zeeslagje
 • Drakenstad
 • Targi

Lees ook: Cadeau nodig voor je kind? 5x altijd-goed cadeaus voor jonge kinderen!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: