Kleuren met je kind: een leerzame bezigheid voor kinderen en ouders

Door danny
Kleuren met je kind een leerzame bezigheid voor kinderen en ouders

De herfst is begonnen en voordat je het weet zijn de dagen weer kort en is het weer buiten guur. Je hebt binnen activiteiten nodig om je kinderen bezig te houden. Een ideale activiteit is leerzaam zowel als boeiend en gezellig om samen te doen.

Wat veel mensen niet weten is dat kleurplaten maken een rustgevende bezigheid is die de ontwikkeling van je kind stimuleert. Dus warm de chocolademelk op, kies een kwalitatieve kleurplaat van Pupla uit en maak samen een schitterend kunstwerk.

De voordelen van kleuren voor kinderen

Naast de gezelligheid en de waardevolle tijd die jij samen met je kind doorbrengt als jullie kleuren, heeft deze activiteit een aantal grote voordelen. Wat lijkt op simpelweg een vakje vullen met een potlood, is namelijk veel meer dan dat:

  • Allereerst stimuleert kleuren natuurlijk de creativiteit in je kind en leert deze kleuren te combineren tot een schitterend geheel.
  • Door regelmatig met je kind te kleuren, verbetert zijn of haar hand-oog coördinatie. Dat betekent dat de motoriek van je kind vooruit zal gaan.
  • Kleuren vergt aandacht en focus. Je kind leert om zich ergens op te concentreren.
  • Kinderen die kleuren leren om lijnen en vormen herkennen en bepaalde kleuren te kiezen.
  • Elke netjes afgeronde kleurplaat geeft je kind meer zelfvertrouwen en leert ze dat alles mogelijk is, zo lang ze zich er maar toe zetten.
De voordelen van kleuren voor kinderen

Maak een muur voor inspiratie

Heeft je kind een kleurplaat af, dan stimuleer je het zelfvertrouwen en gevoel van trots nog meer door deze een mooie plek te geven aan de muur. Je kunt een muur aanwijzen specifiek voor kleurplaten die het tentoonstellen waard zijn. Dat stimuleert het gevoel van voldoening nog meer, maar geeft je ook de mogelijkheid je kind te laten zien hoe hij of zij vooruitgaat.

Heb je geen muur, maak dan een boek waarin je de kleurplaten verzamelt. Het idee is hetzelfde. Dit boek komt natuurlijk bij elk familiebezoek op tafel. Wat zal je kind trots zijn.

Zoek goede kleurplaten op

Kleuren met je kind is dus een bezigheid waarvan jullie band samen verbetert en waarvan je kind veel kan leren. En als het buiten regent haal je de kleurpotloden voor de dag en zoek je een mooie kleurplaat op. Het internet staat er vol mee, maar niet alle kleurplaten zijn even geschikt.

  • Kies altijd voor een kwalitatieve website waar kleurplaten worden aangeboden omdat ze goed zijn en niet omdat ze commerciële waarde hebben.
  • Denk na over de leeftijd van je kind en kies een kleurplaat die daarbij past. Begin jong.
  • Er zijn ook voldoende actuele kleurplaten met populaire onderwerpen van tekenfilms, dieren of feestdagen die je kind vast motiveren.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: