Een trampoline in de tuin; goed voor de ontwikkeling

Door Marieke
Een trampoline in de tuin; goed voor de ontwikkeling van kinderen

Ineens zag je ze in elke achtertuin verschijnen. Na ja, bij gezinnen met kinderen dan. De trampoline. Waar je voorheen sporadisch een trampoline in de tuin zag staan, kom je ze nu volop tegen. Dat heeft natuurlijk een reden. Niet alleen de kwaliteit van de trampoline is enorm vooruit gegaan, de aanschafprijs is ook nog eens flink gedaald. Wist je dat trampolinespringen goed is voor de ontwikkeling van kinderen? Mits je je aan de veiligheidseisen houdt natuurlijk. In dit artikel vertellen wij je waarom trampoline springen supergezond is.

Springen is supergezond

Trampolinespringen is supergoed voor de ontwikkeling van sterkere spieren en het creëren en onderhouden van sterkere botten. Om je botten te versterken heb je druk van bovenaf nodig. Daarnaast helpt het ook voor een betere lichaamshouding, de ontwikkeling van de motoriek, het beter inschatten van evenwicht, snelheid, afstand, coördinatie en reactievermogen. Je hoeft er overigens niet eens met hoge intensiteit voor de springen. Gewoon op en neer beweging is al voldoende.

Buitenspelen is gezond

Niet alleen trampoline springen is gezond, buiten spelen op zich is al ontzettend goed voor kinderen. Een trampoline in de tuin stimuleert kinderen om naar buiten te gaan. Buiten spelen verhoogt de weerstand en ze maken vitamine D aan. Vitamine D draagt ook weer bij aan een betere weerstand en sterkere botten.

Kinderen kunnen hun energie kwijt

Van een spelletje spelen op de tablet of tv-kijken worden kinderen nu eenmaal niet zo moe. Een trampoline in de tuin is een perfecte reden om kinderen vanachter hun beeldscherm vandaan te krijgen en lekker naar buiten te laten gaan. Zo raken kinderen hun energie kwijt en kunnen ze die avond ook veel beter in slaap komen. Bovendien zorgt de buitenlucht in combinatie met actief bezig zijn voor meer eetlust en zal je kind heerlijk kunnen genieten van je vers bereide avondmaaltijd vol lekkere gezonde groenten.

Een prima start van een nieuwe schooldag

Heb je in de ochtend nog een kwartiertje over voordat de kinderen naar school gaan. Laat ze dan nog even een minuut of 10 springen. Regelmatige lichaamsbeweging ondersteunt het geheugen en concentratievermogen. Kinderen die voor schooltijd al in beweging zijn, zijn minder snel afgeleid en hebben meer aandacht voor hun schoolwerk. Dus in de ochtend nog even 10 minuutjes of een kwartiertje springen zorgt voor een vliegende start van de dag!

Neem wel alle veiligheidseisen in acht

De trampolines van vandaag de dag zijn veilig en van een zeer goede kwaliteit. Je kunt met een gerust hart een trampoline voor in de tuin aanschaffen zonder dat je bang hoeft te zijn voor ernstige ongelukken, al kan er natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren. Houd echter wel alle veiligheidseisen in acht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ingraaftrampoline of voor een staande trampoline. Wanneer je voor een staande trampoline kiest, zorg er dan wel voor dat je een veiligheidsnet om de trampoline spant. Monteer de trampoline ook altijd volgens de gebruiksaanwijzing.

Daarnaast is het van belang dat je de adviezen qua maximum gewicht en het aantal personen er op de trampoline mag in acht neemt. Ook is het bij een staande trampoline belangrijk om deze goed te verankeren in de grond. Zo valt de trampoline niet om en waait hij niet weg tijdens een harde storm. Wel fijn overigens dat je goed zicht op je kinderen kunt houden als ze in de tuin staan te springen.

Lees ook: Een trampoline aanschaffen? Zo let je op de veiligheid!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: