Maak je huis leuker voor kinderen

Door danny
huis kinderen leuker maken

Je wilt je huis natuurlijk zo fijn en aangenaam mogelijk maken voor je kindjes. Een comfortabel bedje, leuke decoraties en genoeg speelgoed horen allemaal hier allemaal bij. Maar er zijn nog meer manieren om jouw huis zo leuk mogelijk te maken voor je kinderen. Met deze paar tips zorg jij voor een heerlijk speelparadijs, maar dan wel op een manier die bij jouw interieur past.

Maak een echte speelhoek

Je kleintjes worden helemaal gelukkig van een speelhoek die alles heeft waar ze maar van dromen. Knutselspullen, poppen, bouwblokken en boekjes: ze vinden het allemaal in hun eigen hoekje. Schilder een gekleurd vlak op de muur of maak met houten panelen de vorm van een leuk speelhuis. Zo weten je kinderen altijd hun plek in huis te vinden. Multifunctionele meubels met opbergruimte houden de speelhoek netjes en geordend. Met voldoende ventilatie en airconditioning blijft de ruimte lekker koel, zodat er ook in de zomer volop gespeeld kan worden.

Een speciale tekenmuur

Is jouw kind een kleine Picasso? Dan wil je natuurlijk niet dat jouw mooie witte muren worden beklad. Geef je kleintje alle creatieve vrijheid door een speciale tekenmuur te maken. Verf deze muur bijvoorbeeld met krijtverf, zodat je kind met vrolijk gekleurde krijtjes aan de slag kan. Daarnaast is er tegenwoordig ook witte muurverf verkrijgbaar die je moeiteloos kunt schoonvegen. Stiften, vingerverf of potlood op de muur? Geen enkel probleem.

Educatieve decoratie

Wist je dat je interieur ook heel leerzaam kan zijn voor je kleine? Hang bijvoorbeeld een grote wereldkaart aan de muur, zodat je samen met je kind de hele wereld ontdekt. Of bevestig een aantal kleine plankjes aan een muur waar je kleine letterblokjes op kunt plaatsen. Samen bedenken jullie elke dag weer een nieuw woord voor op de planken, zodat je kind meteen creatief leert om te gaan met taal. Spelenderwijs leren is zo een fluitje van een cent.

Bijpassend kindermeubilair

Je hebt je huis natuurlijk in een bepaalde stijl ingericht. Misschien houd je van de Scandinavische look, of heb je juist meer met een industriële stijl. Wat je smaak ook is: er zijn altijd bijpassende kindermeubels te vinden. Kindermeubilair hoeft niet altijd bont en kleurrijk te zijn. Er zijn tegenwoordig prachtige stoelen, banken en bureaus verkrijgbaar die moeiteloos opgaan in de rest van je interieur. Zo geef je je kindjes wel hun eigen plekje, maar dan zonder in te leveren op jouw persoonlijke stijl.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: