Kinderkleding; nieuw of tweedehands

Door Marieke
Kinderkleding

In een paar jaar tijd dragen baby’s en kinderen ontzettend veel maten. Het komt soms zelfs voor dat je van een maat een complete set kinderkleding hebt aangeschaft en voor je het weet zit je kind alweer in de volgende maat en heb je kleding in de kast die maar één keer of soms helemaal niet is gedragen. Is het dan nodig om steeds nieuwe kleding aan te schaffen terwijl tweedehandskleding nog heel goed is? Tweedehands kleding in de kindermaten is vaak nog zó goed dat ze meerdere rondes meekunnen. Of je koopt zelf nieuwe kinderkleding die jij weer doorverkoopt. In dit artikel zetten wij een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje.

Tweedehands kleding kopen

Je kunt zelf tweedehands kinderkleding kopen. Dit kan op verschillende plekken. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Facebookgroep of Marktplaats

Via verkoopgroepen van je woonplaats op Facebook wordt er heel wat kleding gekocht. Ga op zoek naar die Facebookgroepen en wordt er lid van. Houd de pagina in de gaten en reageer als je wat leuks voorbij ziet komen. Soms worden er losse kledingstukken te koop gezet, maar regelmatig zie je ook een bigshopper vol kleding in een bepaalde maat die je voor een habbekrats kunt overnemen. Er zal altijd wat tussen zitten wat je niet leuk vindt, of waar toch nog een vlek op zit, maar per saldo heb je voor weinig geld toch flink wat kleding in je kast. Ditzelfde geldt ook voor Marktplaats. Alleen heb je daar wel vaak te maken met verzendkosten die er nog bovenop komen.

Kringloopwinkel

Ook in een kringloopwinkel kun je juweeltjes aantreffen. Het voordeel van een kringloopwinkel, in tegenstelling tot Facebook of Marktplaats, is dat je de kleding kunt bekijken en zelfs kunt passen. Zo weet je zeker dat je voor die ene euro echt wat moois hebt.

Tweedehands merkkleding

Z8, Name it, Vingino, Replay, Quapi; ook merkkleding kun je via Facebook of Marktplaats kopen. Ook zijn er websites die specifiek tweedehands merkkleding verkopen. Ga ernaar op zoek en snuffel eens lekker rond in de webwinkel met vaak nog prachtige tweedehands merkkleding.

Tweedehands kleding verkopen

Waar je tweedehands kleding gekocht hebt, kun je het natuurlijk ook weer verkopen. Plaats een advertentie op de Facebookgroep waar je lid van bent, of maak een advertentie op Marktplaats. Als je er niet per se geld voor hoeft te vangen, kun je het ook doneren aan de Kringloopwinkel of een ander goed doel. In je kennissen- en familiekring is er misschien ook nog wel iemand die de kleding goed kan gebruiken.

Tweedehands merkkleding van bijvoorbeeld Name it of Z8 kun je ook zelf weer doorverkopen op speciale tweedehands merkkleding webwinkels. We geven je nog een paar tips waar je op moet letten als je een advertentie maakt.

Gebruik zoektermen in je titel

Het is belangrijk dat je een zo duidelijk mogelijke titel meegeeft bij de advertentie. Vertel allereerst duidelijk om welk kledingstuk het gaat. Ook de maat is heel belangrijk om te noemen. Als het merkkleding betreft, schrijf je het merk ook in de titel. En ook niet geheel onbelangrijk, is het voor een jongen, of voor een meisje.

Plaats er duidelijke foto’s bij, het liefst meerdere

Ga ervan uit dat mensen echt niets kopen voordat ze precies zien hoe het eruitziet. Duidelijke foto’s is belangrijk ter ondersteuning van de tekst. Het liefst meerdere foto’s van het kledingstuk van meerdere kanten belicht.

Denk na over de prijs

Bedenk voor jezelf een minimale prijs wat je voor dat kledingstuk wilt hebben en ga er iets boven zitten. Mensen zullen altijd een eerste bod uitbrengen die lager is dan jouw bedrag. Zo heb je altijd nog ruimte om te onderhandelen over de prijs, of akkoord te gaan met de prijs die geboden is. Plaats er wel altijd een bedrag bij. Met ‘bieden’ komt er toch vaak minder reactie.

Verzendkosten

Zet ook duidelijk in je advertentie dat de verzendkosten voor rekening van de koper is. Om nog meer duidelijkheid te scheppen kun je ook de bedragen noemen wat de verzending kost. Daarbij is het niet verkeerd om erbij te vermelden dat het bedrag waarvoor het kledingstuk te koop staat exclusief verzendkosten is.

Doorverwijzen

‘Bekijk ook mijn andere advertenties’ kun je op Marktplaats onder alle advertenties plaatsen. De kans is dan groter dat je meerdere artikelen aan één koper kwijt kunt.

En houd er ook altijd rekening mee dat koper zeggen dat ze een artikel willen kopen, maar uiteindelijk niets meer van zich laten horen, of überhaupt niet eens komen opdagen op de afgesproken tijd en plaats.

Koop en verkoop jij wel eens tweedehands kinderkleding?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: