5 spelletjes voor een kinderfeestje met ballonnen

Door Marieke
Ballonnen

Je kind krijgt ze te pas en te onpas; een ballon. Een ballon krijg je bij veel gelegenheden, zoals bedrukte ballonnen in de bouwmarkt, tijdens een opening of jubileum van een winkel, bij een traktatie op school, na een kinderfeestje. De ballonnen vliegen het huis door en je accessoires in je huis zijn hun leven niet zeker. Je kinderen trouwens ook niet. Je hoopt maar dat de ballon zo snel mogelijk kapot gaat zodat de rust weer terugkeert in huis. Toch is het goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen om met een ballon te spelen. In dit artikel geven wij jou 5 tips van spelletjes die je tijdens een kinderfeestje met ballonnen kunt spelen.

Enkelspel

Dit spel een ontzettend leuk spel om met een groep kinderen te doen. Elk kind krijgt één opgeblazen ballon met daaraan een touwtje. Dit touwtje knopen ze aan hun enkel vast. Ze lopen/rennen dus met een ballon aan hun enkel. Kinderen proberen de ballon van een ander kapot te trappen en proberen hun eigen ballon zo lang mogelijk heel te laten. Wie als laatste nog zijn ballon heeft, heeft het spel gewonnen.

Stoelendans zonder stoelen

Zorg voor één ballon minder dan dat er kinderen zijn. Gooi alle ballonnen in de lucht en zet de muziek aan. Laat de kinderen de ballonnen hoog houden, ze mogen de ballon niet met hun handen vangen of vasthouden. Zodra jij de muziek stopt, pakt elk kind één ballon in hun handen. Het kind dat zonder ballon komt zitten gaat uit het spel en mag niet meer meedoen. Haal voor de volgende ronde één ballon uit het spel zodat er weer één ballon minder is dan dat er kinderen zijn. Speel net zoveel rondes totdat je één winnaar hebt.

Ballon-Estafette

Verdeel de groep kinderen in twee teams. Elk team krijgt een ballon. Zet beide teams achter een startlijn en bepaal een finishlijn. De bedoeling is dat de kinderen de ballon naar de finish proberen te krijgen, maar ze mogen de ballon niet met hun handen vastpakken en de ballon mag ook niet op de grond vallen. Welk team zijn ballon als eerst aan de overkant heeft gekregen en aan de voorwaarden heeft voldaan, is het winnende team.

Ballonrace

Geef elk kind één ballon. De kinderen gaan in de rij achter de startlijn staan. Laat de kinderen hun ballon tussen hun benen klemmen. Bij het startsein lopen de kinderen naar de finishlijn, dus met de ballon tussen de benen. De ballon mag niet met de handen aangeraakt worden. Valt de ballon op de grond, dan moet het weer bij het begin starten. Welk kind lukt het als eerste de overkant te bereiken met een ballon tussen de benen?

Waterballonnen volleybal

Geef elk team een emmer met evenveel waterballonnen. En geef elk team ook een lege emmer. Om het nog spannender te maken kun je een doek of zeil aan het volleybalnet hangen zodat de twee teams elkaar niet kunnen zien en ook niet weten wanneer er gegooid wordt.

De teams gooien nu de waterballonnen naar de andere kant van het net. Is de waterballon aan de andere kant gevangen en nog heel? Dan mag deze in de lege emmer gegooid worden. Het team die aan het eind van het spel de meeste hele waterballonnen in de legen emmer heeft gelegd, heeft gewonnen.

Weet jij nog leuke spelletjes die je met (water)ballonnen tijdens een kinderfeestje kunt spelen?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: