5 leukste adventskalenders 2020 voor kinderen

Door Marieke
Adventskalenders

Adventskalenders; je ziet ze overal weer verschijnen. Niet alleen voor kinderen zijn er veel leuke adventskalenders te koop, ook voor volwassenen heb je talloze adventskalenders in verschillende thema’s, zoals beauty, thee of koffie. In dit artikel gaan we in op adventskalenders en om jou te helpen zetten we 5 leuke adventskalenders voor kinderen voor jou op een rij.

Wat is een adventskalender?

Een adventskalender stamt al uit de 19e eeuw en zijn oorsprong vindt zich in de Christelijke traditie. De adventstijd start 4 zondagen voor kerst, de dag waarop vaak een eerste kaarsje wordt aangestoken. Een week later wordt een tweede kaarsje aangestoken en de zondag erna de 3e. De laatste zondag voor kerst de 4e en tijdens Kerst wordt de 5e en laatste kaars aangestoken. Zo leefde men toe naar de kerstdagen. Echter adventskalenders kennen vaak 24 vakjes waarvan het eerste vakje op 1 december geopend mag worden. Elke dag maak je dan één vakje open, totdat het Kerst is. Op deze manier wordt er niet alleen toegeleefd naar kerst, maar weten kinderen ook hoe lang het nog duurt voordat het kerst is.

Oorspronkelijk was een adventskalender gevuld met chocolade of ander lekkers. Deze zijn nog steeds verkrijgbaar. Tegenwoordig zijn er tientallen andere adventskalenders op de markt gebracht, ook door heel bekende merken. Hieronder geven wij jouw 5 ideeën voor een adventskalender, maar er zijn er nog veel meer.

Lees ook: DIY: maak een prachtige raamtekening

Playmobil 1.2.3 Adventskalender Kerstmis in het dierenbos – 9391

Speciaal voor de allerkleinsten onder ons heeft Playmobil een adventskalender ontwikkeld. Achter de 24 deurtjes van de Playmobil 1.2.3. kalender Kerstmis in het dierenbos staan er dit jaar weer grote verrassingen te wachten. De kerstman komt op zijn rendierslee, de familie en de dieren in het bos zijn enthousiast.

Bekijk de kalender van Playmobil hier.

Playmobil heeft nog diverse andere adventskalenders in het assortiment, zowel voor jongens als voor meisjes.

SES Creative SES Strijkkralen adventskalender

In deze adventskalender wachten er elke dag geweldige verrassingen op je. Van strijkkralen tot grondplaatjes, van haarspelden tot sleutelhangers. Maak elke dag een vakje open en bekijk wat er nu weer achter het luikje zit.

Inhoud:
24 cadeautjes: 8 minipin bordjes, 3 x strijkkralen mix à 400 stuks, strijkpapier, sleutelhanger, satijnen cadeaulint, plakband, bewegende ogen, magneten, broches, speld, haarspeld, sticker, roze cadeaulint, draad en een handige stap voor stap handleiding.

Zeer geschikt voor alle kinderen die van knutselen houden!       

Bekijk de SES strijkkralen adventskalender hier.

LEGO City Adventskalender 2020 – 60268

Ho, Ho, Ho! Tel af naar kerst met de LEGO City adventskalender. Deze kalender bevat een besneeuwde speelmat waarop je jouw eigen kersttaferelen kunt bouwen. Elke dag maak je een vakje open en steeds weer zit er een leuke verrassing achter. Deze set is een fantastisch cadeau voor kinderen vanaf 5 jaar. Elk model bevat eenvoudig te volgen instructies zodat ook de beginnende LEGO-bouwer er veel plezier aan zal beleven.

Bekijk LEGO City Adventskalender hier.

LEGO heeft nog diverse andere adventskalender in het assortiment, zowel voor jongens als voor meisjes.

LEGO Adventskalender

Schleich adventskalender 2020 Farm World

Schleich heeft ook een aantal Adventskalenders in het assortiment. Eén daarvan is Schleich Farm World en verbergt grote verrassingen achter 24 deurtjes. De figuren in deze set zijn allemaal zeer gedetailleerd gemodelleerd en staan voor educatief waardevol spel. Het thema boerderijdieren zal voor veel kinderen een aansprekend thema zijn.

Bekijk Schleich kalender Farm World hier.

Schleich Farm World adventskalenders

Adventskalender Disney Cars – 2020

Fan van Disney? Dan is de Cars Adventskalender wat voor jou. Achter elk deurtje zitten leuke spulletjes voor een echte Cars fan; een stickervel, glitterlijm, kleurpotloden, een gum en nog veel meer. Echte dag vind je er een leuk  en verrassend cadeautje.

Bekijk hier Adventskalender Cars.

In meerdere Disneyvarianten verkrijgbaar.

Disney Cars adventskalenders

Lees ook: Gourmetten met kinderen; 6 tips
Lees ook: 10 Tips wat je op Oudejaarsdag kunt doen met kinderen

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: