7 supertoffe buitenactiviteiten die je nu kunt doen!

Door Marieke
Supertoffe buitenactiviteiten die je nu komt doen

Het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven, maar dat betekent niet dat je kind helemaal niet naar buiten mag. Af en toe een frisse neus halen is juist hartstikke goed voor je kind. Daarbij is het ook van belang dat je kind even flink kan uitrazen en zijn energie kwijt kan. In dit artikel noemen bij 7 buitenactiviteiten die een kind nu nog steeds kan doen.

1. Picknicken

Het is gelukkig weer lente. Nu zegt dat niets als het gaat om het weer, niets is zo onvoorspelbaarder dan dat. Maar hopelijk zit het weer mee en kunnen we flink genieten van de zon. Een van de favoriete buitenactiviteiten van een kind is picknicken. Je kunt een rust plekje in het bos zoeken, in het park, op het strand, maar picknicken kan ook gewoon in je achtertuin. En hoe leuk is het als je gewoon eens een keer lekkere broodjes, broodjes knakworst of krentenbollen in huis haalt!

2. Een hut bouwen

Geef je kind planken, kleden, lakens, knijpers en met behulp van tuinstoelen kan er een prima hut worden gemaakt. Gewoon in je achtertuin. Wil je er even lekker op uit? Ook in het bos kan er hutten gebouwd worden met behulp van takken. En wat is het dan gezellig om even samen wat te drinken in de hut in je kind gebouwd heeft!

Lees ook: Het belang van buitenspelen; 9 redenen

3. Foto’s maken

Heb jij een oud fototoestel of een oude telefoon? Geef deze dan aan je kind en geef ook een aantal opdrachten mee! Maak een foto van een gele bloem, van een deurbel, van huisnummer 25, van een blauwe auto, van een glijbaan, enz. Je kind is daar een hele poos mee zoet, is in beweging en haalt daarmee ook een frisse neus. Laat je foto’s op de telefoon maken? Dan kun je ook als opdracht geven om selfies te maken met een bepaald item. Maak een selfie met de schommel, maak een selfie met een poes, enz.

4. Moestuintje

Nu de lente begonnen is, is het ook weer tijd voor het aanleggen van een moestuintje. Daarmee is je kind niet alleen lekker buiten actief, het leert ook nog eens over allerlei soorten groenten, fruit en kruiden en daarbij ook het verzorgen van een moestuin. Wat een ideale activiteit om nu te doen! Je kind zult ervan genieten!

5. Auto of fiets wassen

Is je auto toe aan een wasbeurt? Of zit de fiets van je kind helemaal onder de modder? Neem een emmer sop en ga samen met je kind aan de slag om de auto te wassen. Of laat je kind eens zijn fiets schoonmaken! Lekker kliederen met water is ook vaak geen straf voor de kinderen.

6. Stenen zoeken en versieren

Maak gezellig een wandeling in de wijk en ga daarbij op zoek naar grote kiezelstenen. Deze kiezelstenen kun je, zodra je weer thuis bent, versieren. Je kunt ze verven, maar er ook met stift iets moois van maken.

7. Stoepranden

Woon je in een rustige, of het liefst een autovrije straat? Met zijn twee├źn kun je het spel ‘stoepranden’ spelen. Je gaat tegenover elkaar staan. De een gooit de bal naar de overkant en probeert daarbij de stoeprand te raken, dan zal de bal terugkaatsen en kun je de bal weer vangen. Is dat gelukt, dan krijg je een punt. Zo gooi je steeds heen en weer. Degene met de meeste punten wint het spel.

Heb jij nog leuke tips voor buitenactiviteiten die je nu kunt doen?

Lees ook: 9 tips voor een kindveilige en kindvriendelijke tuin

 

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: