Gourmetten met kinderen; 6 tips

Door Marieke
Gourmetten met het gezin; tips

Kerst, Pasen, Sinterklaas of een kinderfeestje zijn vaak dé gelegenheden om het gourmetstel uit de kast te pakken en  met je gezin te gourmetten. Kinderen vinden het superleuk als ze zelf mogen kiezen wat ze willen weten en het ook zelf mogen bereiden. Om een gezellig avondje gourmetten tot in de puntjes te laten verlopen geven wij in dit artikel een aantal tips.

Kies de beste gourmetstel

Als je gaat gourmetten wil je natuurlijk het beste gourmetstel in huis hebben. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een gourmetstel. In de eerste plaats is het prettig als het gourmetstel een goed werkend anti-aanbaklaag heeft. Daarnaast is het fijn als een gourmetstel snel opgewarmd is en ook makkelijk schoon te maken is. Let er ook op of de pannetjes en bovenplaat in de vaatwasser kunnen. Daarnaast is het handig om te kijken met hoeveel personen je in de regel gaat gourmetten en stem daar de grootte van het gourmetstel op af.

Tafelindeling

Een gourmetstel is warm en bovendien kunnen er vetspetters rondvliegen tijdens het gourmetten. Houd daar rekening mee bij het maken van de tafelindeling; laat kinderen niet direct binnen handbereik van het gourmetstel zitten, maar bijvoorbeeld aan het uiteinde van de tafel.

Snoer

Let op het snoer die van de gourmetstel naar het stopcontact loopt. Laat het snoer nooit langs een kind lopen, maar altijd tussen twee volwassenen. Je moet er niet aan denken dat je kindje ineens aan het snoer trekt en het gourmetstel op de grond belandt.

Wachten duurt lang

Wachten tot een stukje vlees of wat groenten gaar zijn, duurt voor kinderen ontzettend lang. Daarom is het verstandig om ook wat dingen op tafel staan die direct opgegeten kunnen worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan stokbrood met kruidenboter. Let er wel op dat je kindje niet al vol zit voordat het eerste stukje vlees gaar is.

Lees ook: Uit eten met kinderen; zo houd je het gezellig!

Zorg voor goede afwisseling

Sommige soorten vlees duurt best lang voordat ze gaar zijn. Zorg voor een goede afwisseling, zodat kinderen niet al te lang hoeven te wachten op een stukje vlees. Kies bijvoorbeeld ook voor stukjes vlees die al voorgegaard zijn, en die alleen nog maar opgewarmd hoeven te worden. Denk bijvoorbeeld aan mini-knakworstje of voorgegaarde gehaktballetjes. Ook mini-schnitzeltjes en shoarma zijn vaak sneller gaar dan bijvoorbeeld een slavink of hamburger.

Ventilatie

Je kamer ziet tijdens het gourmetten blauw van de rook. Je kunt je kleren direct in de was doen de vloer dweilen en onder de douche stappen. Ook de geur krijg je maar moeilijk uit je huis. Het belangrijk om tijdens het gourmetten goed te ventileren. Zet de deur op een kier en de ramen open. Ja, ook midden in de winter is het verstandig om dit te doen. Zet de afzuigkap en de mechanische ventilatie aan indien aanwezig.  En je kunt op het fornuis een schaaltje bij azijn zetten. Azijn neutraliseert de geur.

Wil je weten wat het beste gourmetstel is? Of wil je van een ander product weten welk merk en type het beste uit de test komt? Kijk voor meer beoordelingen op BestGekozen.nl

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: