De leukste pretparken voor peuters en kleuters; een top 10

Door Marieke
Leuke pretparken voor peuters en kleuters

Ga jij wel eens met je kinderen naar een pretpark? Heb je jonge kinderen, dan kan het soms best lastig zijn om een park te vinden waar peuters en kleuters ook genoeg kunnen doen en te beleven. Veel pretparken zijn immers gericht op oudere kinderen. In dit artikel zetten we de 10 leukste pretparken voor peuters en kleuters op een rij. Je vindt de pretparken door heel Nederland of net over de grens in het buitenland.

Sprookjeswonderland te Enkhuizen

Een van de leukste pretparken voor peuters is toch wel Sprookjeswonderland. Sprookjeswonderland is helemaal gericht op onze allerjongsten. Hoewel het park niet ontzettend groot is, is er toch ontzettend veel te doen. Kinderen kunnen zich er de hele dag vermaken in allerlei attracties zonder dat ze de benen uit hun lijf te hoeven lopen om van de ene naar de andere attractie te gaan. Voor peuters en kleuters zijn de attracties zeker spectaculair, voor oudere kinderen zal er in dit park te weinig te beleven zijn.

Het attractiepark staat in het teken van sprookjes, zoals de naam al doet vermoeden. Roodkapje, Klein Duimpje, De Wolf en de Zeven geitjes en andere bekende en minder bekende sprookjes kun je daar ontmoeten. Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij alles wat er te zien en te beleven valt.

Ga naar de website voor meer informatie.

Drouwenerzand te Drouwen

Een leuk en overzichtelijk attractiepark voor jong en oud. Qua oppervlakte is dit park niet zo heel groot. Oudere kinderen kunnen er lekker hun gang gaan terwijl jij met de jongere kinderen de attracties bezoekt die voor hen leuk zijn. En dat zijn er heel wat. Zo is dit park zeer geschikt voor jong en oud. En ook aan de inwendige mens is gedacht. Onbeperkt eten en drinken is bij de prijs inbegrepen en samen kun je genieten van een lekkere kop soep, overheerlijk frietjes met een snack, een lekker broodjes en eet zoveel softijsjes met spikkeltjes als jij maar wilt.

Ga naar de website voor meer informatie.

Oud Valkenveen in Naarden

Ga je mee naar Fonkeltje en Stronkeltje, de mascottes van Oud Valkeveen in Naarden? Oud Valkeveen is een leuk attractiepark voor jong en oud. Voor de oudere kinderen zijn er voldoende attracties om zich helemaal uit te leven! Maar ook aan de allerkleinsten is gedacht. Een leuk, overzichtelijk en omheinde speeltuin met kleine, lage speeltoestelletjes waar dreumesjes en peuters zich urenlang kunnen vermaken, zonder dat jij steeds hoeft te helpen met klimmen en klauteren. Je hoeft ook niet bang te zijn dat ze weglopen, een toegangspoort zorgt ervoor dat ze niet zomaar kunnen ontsnappen. Regent het? Er is ook een overdekte speeltuin waar van alles te beleven valt.

Ga naar de website voor meer informatie.

Irrland te Kevelaer, Duitsland

Net over de grens in Duitsland bevindt zich het enorme grote attractiepark Irrland. Een dag is te kort om alles te zien, te doen en te beleven. Kies gedeelte van het park en bewaar de rest voor een volgende keer. Om de prijs hoef je het niet te laten. Irrland is een echt familiepark. Huur een bolderkar – waar er duizenden van zijn – neem eten, drinken, bbq-vlees et cetera mee en geniet van een dagje pretpark met je hele gezin. De barbecueplaatsen zijn vrij te gebruiken.

Ga naar de website voor meer informatie.

Sprookjeshof te Zuid-Laren

Sprookjes; het spreekt tot de verbeelding. Veel attractieparken zijn opgezet in het thema sprookjes, zo ook Sprookjeshof in Zuid-Laren. In het Sprookjeshof komen maar liefst 25 sprookjes tot leven, bekende sprookjes, maar ook minder bekende sprookjes. Sprookjeshof is een nostalgisch familiepark voor jong en oud. Een feest der herkenning voor de ouderen en urenlang speelplezier voor kinderen. En of het nu regent of de zon schijnt. Zowel binnen als buiten is er veel te beleven voor een ieder van ons.

Ga naar de website voor meer informatie.

Linnaeushof te Heemstede/Bennebroek

Met 350 speeltoestellen en attracties kunnen kinderen zich wel meer dan een hele dag vermaken. En daarmee is het Europa’s grootste speeltuin. Zowel binnen als buiten is er ontzettend veel te doen voor alle kinderen, van nog zeer jonge kinderen tot de oudste kinderen. En is het een ontzettend warme dag? Neem dan zwemkleding mee en geniet van alle waterattracties!

Ga naar de website voor meer informatie.

Attractiepark DippieDoe te Best

DippieDoe is geschikt voor kinderen tot 2 jaar, maar met name voor de wat jongere kinderen. Er zijn twee delen; een binnenhaven en een buitenhaven. In het binnengedeelte kunnen kinderen eindeloos klimmen en klauteren, naar beneden roetsjen van de grote golf en de allerkleinsten kunnen lekker spelen in de dreumesbaai.

Buiten zijn er diverse attracties waarbij aangegeven staat vanaf welke lengte je in deze attracties mag.

Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook: Rondreis door Europa met kinderen; 10 leuke bestemmingen

De 10 leukste attractieparken voor peuters en kleuters op een rij

Het land van Jan Klaassen te Braamt

Jan Klaassen en Katrijn, wie kent ze niet. Ga je mee naar het grootste poppentheater van Nederland? Tijdens de reis vol fantasie ontmoet je Jan Klaassen en Katrijn en ga je met hen mee op avontuur. Daarnaast is er voldoende ruimte om vrijuit te spelen en te ontdekken. Fantasie wordt geprikkeld, creativiteit gestimuleerd en de motoriek ontwikkeld. Klimmen, klauteren, glijden en springen, zoel binnen als buiten.

Enne .. uniek overnachten in een van de leukste pretparken voor peuters en kleuters? Ook dat kan bij in het Land van Jan Klaassen!

Ga naar de website voor meer informatie.

Amusementspark Tivoli – Berg en Dal

Amusementspark Tivoli is ook een van de leukste pretparken voor peuters en kleuters. Superleuke attracties, speeltoestellen, een spetterend entertainmentprogramma en lekker eten. Amusementspark Tivoli is een waar kinderparadijs voor kinderen tot een jaar of 10. Terwijl kinderen zich kunnen uitleven, kunnen ouders vanaf de vele zitplekken toekijken hoe kun kinderen aan het genieten zijn. De veilige, kindvriendelijke en overzichtelijke structuur van het park maakt dat jij je kinderen altijd in de gaten kunt houden.

Ga naar de website voor meer informatie.

Avonturenboerderij Molenwaard – Groot-Ammers

Fien en Teun, een boertje en boerinnetje, Fien en Teun, jouw vriendje en vriendinnetje. Ontmoet Fien en Teun op Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. Een park geheel gericht op gezinnen met jonge kinderen. Kinderen leren er alles over het leven op de boerderij. Een ritje op een pony, een tochtje op een boot. Een bezoekje aan de molen of gewoon lekker spelen en uitleven in een van de attracties en speeltuin die het park rijk is. De enorme grasvelden die het park rijk is maken het mogelijk om samen met je gezin te picknicken. Een picknickmand met allerlei lekkers is te bestellen op het park. Of neem het gewoon zelf mee.

Ga naar de website voor meer informatie.

Pretparken voor peuters en kleuters; heb jij nog leuke aanvullingen? Deel ze in een reactie onder dit bericht.

Lees ook: Avonturenboerderij Molenwaard te Groot-Ammers
Lees ook: 10 leuke uitjes voor kinderen in Utrecht

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: