Vakantie in eigen land; 6 voordelen

Door Marieke
Vakantie Nederland

De een vindt het heerlijk op vakantie te gaan naar verre oorden, de ander blijft liever dichtbij en viert vakantie in eigen land. En waar je vroeger, toen je nog geen kinderen had, het liefst zo ver mogelijk wegging, blijf je nu liever dichtbij huis. Maar een vakantie in eigen land heeft ook zo z’n voordelen. En dan maar hopen dat je vakantie niet in het water valt vanwege de vele regen.

Korte autorit

Ga je naar Frankrijk, Italië, Oostenrijk of nog verder weg, dan heb je vaak meerdere reisdagen nodig om op de plek van bestemming te komen. Voor kinderen is dat vaak erg lang, té lang. Ze vervelen zich snel in de auto en voor jou wordt het dan lastig om dingen te verzinnen om ze bezig te houden. Als je in Nederland op vakantie gaat, dan kun je in een dagdeel al op de plek van bestemming zijn. En zo heb je minder geklaag vanaf de achterbank.

De taal

Kinderen vinden ook in het buitenland tal van speelkameraadjes met wie ze zich kunnen vermaken. Met handen en voeten maken ze elkaar duidelijk wat er bedoeld wordt en dat gaat vaak prima. Toch is het fijner als vakantievriendjes dezelfde taal spreken. Bovendien kunnen ze ook prima even zelf een ijsje halen of bij de bakker lekkere broodjes kopen. Ook in een restaurant is het makkelijker en sneller als je in één keer begrijpt wat er op het menu staat. Zo gaat het bestellen sneller en duurt het wachten op het eten niet zo lang.

Je favoriete eten

Vind je het in het buitenland ook zo lastig om je boodschappen te doen? Je kunt niet vinden wat je zoekt en als je het gevonden hebt, dan is de prijs daarvan zo hoog dat je het ook maar laat. De gewone Nederlandse supermarkt is het allerfijnst om je boodschappen te doen. Je weet wat je koopt, je weet wat je eet. Gewoon net als thuis. Bovendien betaal je er dezelfde prijs voor als dat je thuis gewend bent.

En aangezien kinderen vaak niet eten wat ze niet kennen, is de gewone Hollandse pot wel heel fijn.

Verrast worden in eigen land

Heb jij alles in Nederland al gezien en ontdekt? Ook als je in Nederland op vakantie gaat zijn er tal van plekjes waar je vast nog niet geweest bent. Ook in Nederland kun je een stedentrip maken, of genieten van de prachtige natuur. Je kunt kiezen uit een bosrijke omgeving, of vlakbij het strand of een meer. Of ga naar de heuvels in Zuid-Limburg. Daarnaast zijn er in Nederland ook veel pretparken, dierentuinen, musea en speeltuinen. Genoeg te doen om je ook hier te vermaken!

Minder stressen

Omdat je maar een dagdeel hoeft te rijden om op je bestemming te komen, hoef je niet midden in de nacht te vertrekken. ’s Ochtends kun je nog rustig de laatste dingen in de tas doen, ontbijten, douchen en de auto inpakken voordat je vertrekt. ’s Middags ben je al op tijd op de plek van je bestemming en kun je op je gemak het huisje inrichten en nog boodschappen doen. Ditzelfde geldt voor de terugreis. Je hoeft niet supervroeg op pad en je bent ook op tijd weer thuis. Je kunt dan zelfs al je eerste was in de wasmachine gooien.

Goedkoper

De accommodaties in Nederland zijn misschien wel wat duurder, maar omdat je niet hoeft te reizen, scheelt dat enorm aan reiskosten. Je hebt geen kosten voor een vliegticket, de autoreis, en ook hoef je geen hotelovernachting voor onderweg te boeken. En vergeet niet dat de supermarktprijzen in Nederland eigen niet zo hoog zijn in vergelijking met andere landen.

Waar ga jij heen op vakantie?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: