De leukste dagjes uit in Overijssel

Door Marieke
De leukste dagjes uit in Overijssel

Woon je in Overijssel of ben je er op vakantie? Dan wil je er vast ook eens genieten van een leuk dagje uit met het hele gezin. Ook in Overijssel is er volop keuze. Wordt het een dagje dierentuin, een dagje pretpark of een museumbezoek? Laat je inspireren door onze top 10 van leukste dagjes uit in Overijssel.

Dinoland te Zwolle

Dinoland te Zwolle is het avontuurlijkste Dinopark van Nederland. Er staan meer dan 100 dinosaurussen in het park. Van de Plateosaurus tot aan de Parasaurolophus. Natuurlijk ontbreken ook de bekende T-rex en Triceratops niet. De dinospeurtocht voert je langs al deze dinosaurussen en kom je alles over hen te weten. Daarnaast zijn er nog allerlei andere activiteiten te doen. Lasergamen, een speurtocht, goud zoeken en midgetgolfen. Of ga de hoogte in via de klimwand of een hoogteparcours met 8 verschillende obstakels.

Taman Indonesia in Kallenkote

Heb je wel eens een Aziatische kleinklauwotter gezien? Of een Biturong? De beermarter of binturong is geen beer of marter, maar een Aziatische civetkatachtige. Je kunt deze beermarter en nog tal van andere dieren bewonderen in Taman Indonesia. Kinderen kunnen hun ogen uitkijken naar de bijzondere dieren, maar ook naar de echte Mentawai paalwoning. Ouders lopen graag over de Pasar, de Indonesische markt. Het park kent allerlei speelmogelijkheden en het kleinschalige park is daarom ideaal voor een dagje dierentuin met (jonge) kinderen.

Attractiepark Slagharen

De meeste mensen kennen attractiepark Slagharen nog wel als Ponypark Slagharen, zoals het voorheen heette. Het is een van Nederlands grootste pretparken waar van alles te doen en te beleven valt. Het pretpark kan zowel los bezocht worden als in combinatie met een verblijf in een vakantiehuisje op het naastgelegen vakantiepark. Het park is geheel in Wild West stijl ingericht. Attractiepark Slagharen kent snelle attractie en rustigere attracties. Ook is er een bioscoop waar je heerlijk even tot rust kunt komen terwijl je naar en film kijkt. De shows en parades maken het feest op het park helemaal compleet. Op het park vind je ook een ruim aanbod aan winkeltjes, speelhallen en eetgelegenheden.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn staat garant voor een avontuurlijke dag met de hele familie. Geniet van ruim 30 attracties, vette shows en diverse horecagelegenheden. Een rondje in de achtbaan, waterpret in een wildwaterbaan of klimmen en klauteren in Geheime Torens, avonturenpark Hellendoorn maakt het allemaal mogelijk. Avonturenpark Hellendoorn biedt volop keuze uit diverse attracties en shows en biedt een avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin, van jong tot oud.

Avonturenpark te Hellendoorn in de provincie Overijssel

De Waarbeek in Hengelo

De Waarbeek is een all-inclusive pretpark waar je de hele dag kunt spelen, eten, drinken en genieten. Het park biedt attracties voor jong en oud, en daarmee staat De Waarbeek garant voor een onvergetelijk dagje uit voor het hele gezin. Het unieke van De Waarbeek is de all inclusive formule, zo kun je niet alleen genieten van alle attracties en speeltoestellen, maar ook smikkelen van onbeperkt fruit, belegde broodjes, friet, snacks, sauzen, soep van de dag, koffie, thee, limonade en waterijs. Dat betekent dat je geen extra kosten heb aan eten en drinken en je hoeft geen tas met eten en drinken mee te sjouwen. Zo weet je precies waar je wat betreft de kosten aan toe bent.

Bakkerijmuseum te Hattem

Tijdens de lockdown hebben de bakkers en andere medewerkers beslist niet stil gezeten. Zij hebben hard gewerkt aan een bakkerijmuseum 2.0 en is nog leuker dan ooit. Vijf historische panden in een romantisch straatje vormen een klein museum over de geschiedenis van de bakkerij. Het museum blijft de plek voor kinderactiviteiten. De bakkers staan klaar om met kinderen aan de slag te gaan en een spannende speurtocht wijst de weg door het museum. Bakker Fred staat in het museumtheater als vanouds garant voor 3 kwartier bakplezier tijdens zijn familievoorstellingen. Broodshows bieden niet alleen humor, maar ook inspiratie om thuis aan de slag te gaan. Je lunch kun je thuis laten, voor een smakelijke onderbreking kun je genieten van al het lekkere in de poffertjessalon.

Oyfo techniekmuseum te Hengelo

In een oude fabriek in Hengelo onderzoek je wat techniek in ons leven betekent en hoezeer het de wereld veranderd heeft. Kom alles te weten over smartphones, robots, stoommachines, energiebronnen en onze planeet. Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen. Oyfo techniekmuseum biedt wisselende tentoonstellingen, dus kijk vooral op de website wat er te doen in is de periode dat jij het museum wilt bezoeken.

De flierefluiter te Raalte

De leukste overdekte speeltuin van Overijssel is de Flierefluiter. De binnenspeeltuin biedt voor elk kind allerlei leuke uitdagingen zoals trampolines, een speelkussen, of de ultralange en steile glijbanen. Buiten valt er nog veel meer te ontdekken. Er is een buitenzwembad van 50 cm diep, crossbanen, skelterbanen, ultralange glijbanen, doolhof met uitkijktorens, hoge klimtorens, apart speelterrein voor de kleintjes en nog veel meer! En wil je wakker worden in de grootste speeltuin van Overijssel? Ook dat kan! Op de bijgelegen minicamping kun je overnachten. Dat is pas een leuk verhaal om mee thuis te komen.

Klimbos AvaTarZ te Deurningen

Op zoek naar een uitdagend uitje? Dat beleef je in het grootste klimbos van Twente. Met een veelzijdig klimparcours met hoogtes van 2 tot 12 meter is een bezoek aan AvaTarZ een sportieve uitdaging van jong tot oud. Kinderen én volwassenen kunnen zich zo’n 2 uur lang goed vermaken zo hoog boven de grond. Het klimbos is al toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Dankzij het veilige zekeringssysteem kunnen kinderen zonder begeleiding de hoogte in. Hoe vet is dat! En voor de echte waaghalzen: Op een hoogte van 12 meter vind je als waardige afsluiter zelfs de langste zipline van Nederland!

Speelgoedmuseum te Deventer

Speelgoedmuseum Deventer heeft de grootste collectie aan speelgoed van Nederland. De topstukken zijn tentoongesteld in twee koopmanshuizen uit de hanzetijd. Het vertelt niet alleen dat speelgoed vermakelijk is, het vertelt ook veel over onszelf. En omdat kinderen het liefst niet met hun ogen kijken, maar met hun handen, is er ook altijd iets te doen, met als hoogtepunten het objectentheater, de speelzolder en de werkkamer. Ook is een Brinkietour met vragen en kleine opdrachten uitgezet door het museum.

Lees ook: 13 Kidsproof musea in Nederland
Lees ook: De 12 leukste dierentuinen van Nederland

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: