Avonturenboerderij Molenwaard te Groot-Ammers

Door Marieke
Avonturenboerderij Molenwaard

Zijn je kinderen bekend met de TV-serie Fien en Teun? Fien en Teun zijn twee vrolijke boerenkinderen die al spelend het boerenleven ontdekken. Ze beleven allerlei avonturen op de boerderij en ze leren op een speelse en humorvolle manier meer over dieren, de natuur en de herkomst van voedsel. Zo leren ook de kinderen die naar Fien en Teun kijken veel over het leven op de boerderij, over dieren, maar ook over gezond eten en de herkomst van het voedsel. Nu zijn Fien en Teun niet alleen te zien op TV, er is ook een park die geheel is ingericht in de stijl van Fien en Teun en waar je hen ook kunt ontmoeten; Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. In dit artikel vertellen wij je meer over deze boerderij.

Een boerderijdiploma

Al bij de ingang krijgen kinderen een boekje met daarin allerlei vragen en opdrachten. Aan de hand van deze vragen en opdrachten lopen kinderen over de boerderij en kunnen ze ontzettend veel ontdekken, beleven, spelen en leren. Zijn alle opdrachten gedaan? Dan hebben de kinderen de meeste activiteiten wel gedaan op de boerderij en mogen ze bij de uitgang een echte boerderijdiploma in ontvangst nemen.

Wat valt er dan te doen op de boerderij?

De boerderij is bedoeld voor kinderen van 2-8 jaar. Op een boerderij horen boerderijdieren en die zijn er dan ook veel te zien. In de geitenweide en in de schapenweide kunnen de kinderen de geiten/schapen knuffelen en voeren. En is een manege waar de kinderen een ritje op de pony kunnen rijden. Konijnen en cavia’s kunnen geaaid worden en de kippen lopen je voor de voeten. De varken hoor je al van verre knorren en koeien mogen natuurlijk ook niet gemist worden. De kinderen kunnen ook oefenen met koeien melken. Daarnaast is er ook aandacht voor vlinders, bijen, ooievaars en andere vogels en waterdieren.

Een boerderij bestaat niet alleen uit dieren, ook voor akkerbouw is er aandacht. Er is een moestuin aangelegd waar kinderen kunnen ontdekken welke groenten er boven en welke er onder de grond groeien en in de kas kunnen ze wat zaadjes zaaien. De ritje op de tractor hoort natuurlijk ook helemaal bij het boeren leven. En omdat er in die streek veel sloten zijn, mag je ook varen op de boot. Of breng een bezoek aan de prachtige molen!

Daarnaast zijn er op het park ook diverse speeltuinen te vinden, waar de kinderen even kunnen glijden, klimmen, klauteren en schommelen.

Theatershow

Fien en Teun geven gedurende de dag ook diverse voorstellingen in hun eigen theaterschuur. De voorstelling is interactief en educatief. Kinderen leren hier veel van. Tijdens de voorstelling worden er veel bekende liedjes uit de TV-serie gezongen.

Let wel op; er zijn hoogseizoendagen en laagseizoendagen. Op een hoogseizoendag betaal je een paar euro meer voor een ticket, maar er is dan wel veel meer te beleven. Fien & Teun geven de minishows alleen op een hoogseizoendag.

Picknicken

Het park heeft een grote picknickweide waar je je kleedje kunt uitspreiden en heerlijk kunt picknicken. Je mag je eigen eten meenemen, maar je kunt er ook een picknickmand bestellen en genieten van een echte boeren picknick. Het picknickkleed mag je als souvenir mee naar huis nemen. Ook is het mogelijk om bij de Eeterij een menu of een broodje te bestellen. Op het park zelf zijn er ook diverse kraampjes waar je een ijsje, koffie, poffertjes etc. kunt bestellen.

Bezoekadres

Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers

Avonturenboerderij Molenwaard is het leukste uitje van Zuid-Holland 2019 (ANWB)

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: