De vakantie inluiden! Op deze manieren kun je dat doen!

Door Marieke
Vakantie inluiden; 5 tips

Nog even en het is alweer zomervakantie. Om het schooljaar af te sluiten en de vakantie in de luiden is het leuk om een activiteit met je kinderen te doen. Ook als beloning omdat ze het afgelopen jaar zo goed hun best hebben gedaan. Wil je ook de vakantie inluiden en weet je nog niet hoe? Daarom hebben wij 7 tips voor je op een rijtje gezet om er een leuk en gezellig feestje met je kinderen van te maken.

Tip 1: een vrijmibo voor kinderen

Je kunt een vakantie inluiden door een gezellige vrijdagmiddagborrel te organiseren met je gezin. Maak een borrelplank met allerlei lekkers. Denk bijvoorbeeld aan chips, borrelnootjes, toastjes met salade of brie, snoeptomaatjes, schijfjes komkommer, plakjes worst, blokjes kaas, druiven, en allerlei andere hapjes die je kind lekker vindt. Een drankje maakt het geheel helemaal compleet. Op deze manier heb je een grotemensenactiviteit, maar dan voor kinderen.

Tip 2: haal een ijsje bij de lokale ijsboer

Maak met je kinderen een gezellig fietstochtje met als tussendoel een heerlijk ijsje halen bij de ijssalon! Trakteer ze eens op iets extra’s; een versierde ijshoorntje, een bolletje meer dan je anders zou doen, sprinkles, een toef slagroom of een geheel vrije keus qua smaak.

Tip 3: naar een pannenkoekenrestaurant of pizzeria

Een pannenkoek of pizza? Dat hebben de kinderen wel verdiend. Ook op deze manier kun je de vakantie inluiden. Kies de favoriet van je kinderen en reserveer een tafeltje in je favoriete restaurant. Natuurlijk kun je ook een andere favoriete restaurant kiezen als er andere favorieten zijn. Je kunt natuurlijk ook voor de McDonalds, een all-you-can-eat-restaurant of een lunchroom kiezen. Maar het belangrijkste is om deze keer eens je kinderen een restaurant te laten kiezen.

Tip 4: thuisbioscoop

Is het een regenachtige dag en helemaal geen weer voor een ijsje of erop uit te gaan? Dan is een thuisbioscoop ook een mogelijkheid. Heerlijk in een onesie op de bank, met fleecedekens en kussen. Maak er een warme leuke en gezellige chillplek van voor de tv. Zoek de allerleukste film om met de hele familie te kijken. O ja, vergeet de popcorn, m&m’s, cola en de andere snacks niet.

O ja, deze tip is natuurlijk ook prima te combineren met tip 1, de borrelplank.  

Tip 5: uitje

Waar houden je kinderen van? Een (binnen)speeltuin, de bioscoop, een museum, zwembad, pretpark? Plan een leuk middagje weg met je gezin om de vakantie in te luiden. Kies samen iets waar je allemaal, maar natuurlijk het meest je kinderen, enorm van genieten!

Lees ook: De beste spelletjes voor in de auto naar de camping

Tip 6: een antiverveelcadeaupakket

Je kunt de vakantie ook inluiden door een cadeau aan je kinderen te geven. Dit kunnen allerlei dingen zijn. Zo kun je voor het hele gezin een nieuw gezelschapsspel kopen wat je gezellig samen in de vakantie kunt spelen. Ook kun je je kinderen een favoriet boek geven die ze in de vakantie kunnen lezen, een doeboek waarin ze puzzels kunnen maken en andere activiteiten kunnen doen, of je geeft ze een SmartGames of ander denkspel zodat ze ook in hun eentje even een spelletje kunnen doen.

Tip 7: op vakantie

Een andere leuke beloning is natuurlijk om zodra school om 12:00 uur is afgelopen in de auto te stappen en op weg te gaan naar je vakantiebestemming. Dat is voor veel kinderen denken we toch wel de ultieme manier om een vakantie in te luiden!

Wij wensen jullie allemaal een fijne zomervakantie met hopelijk veel zon!

Lees ook: 13 Kidsproof musea in Nederland
Lees ook: Als je vakantie in het water valt; 7 tips

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: