10 leuke uitjes met kinderen in Groningen

Door Marieke
De leukste uitjes van Groningen

Woon je in Groningen, dan weet je vaak wel wat er in je provincie te doen, te beleven en te ontdekken is. Ga je op vakantie naar Groningen, dan is het vaak even zoeken naar leuke pretparken, dierentuinen en musea. Je kunt een toeristeninformatiepunt binnenstappen en tal van foldertjes meenemen en bekijken. Maar om jou alvast van inspiratie te voorzien, delen wij een top 10 van leukste uitjes in de provincie Groningen.

Openluchtmuseum het Hoogeland te Warffum

Openluchtmuseum het Hoogeland is een kidsproof museum waar het verleden en het  heden samenkomt. In het openluchtmuseum ontdek je het platteland van ruim 100 jaar geleden. Kijk rond in de 20 oude gebouwen en ervaar hoe de mensen toen woonden en werkten. Woonkamers, slaapkamers, keukens en werkplaatsen zijn met zoveel mogelijk oog voor detail ingericht zodat het lijkt alsof je toen leefde.

Daarnaast beschikt het museum over een tentoonstellingsgebouw met wisselexposities die passen bij het karakter van het museum of thema’s uit de Groninger kunst, cultuur of geschiedenis. Ook vinden er diverse activiteiten en evenementen plaats, zoals lezingen, markten en concerten.

Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum bevindt zich in de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van de stad. In het begin 14e eeuwse Canterhuis en het Gotisch huis leer je alles over de geschiedenis van de noord Nederlandse scheepvaart. Daarnaast zijn er het gehele jaar door wisselende tentoonstellingen over de geschiedenis en kunst.  

Voor kinderen is er een leuke speurtocht gratis te verkrijgen bij de balie. Tevens worden er door het museum regelmatig speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen is het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa. Dagelijks verzorgen toegewijde medewerkers zieke, gewonde en verzwakte zeehonden. Als bezoeker kun jij meekijken tijdens de verzorging in de verschillende fasen van de opvang. Daarnaast vind je in het bezoekerscentrum informatie over twee soorten zeehonden die in Nederland verblijven. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals een zeehondenquiz, een speurtocht, een VR-ervaring en kinderen kunnen zelfs zeehondenexpert worden en een diploma ontvangen.

DoeZoo te Leens

Dat kriebelbeestjes niet eng zijn bewijst DoeZoo te Leens. Insecten zijn interessant en ontzettend nuttige beestjes. Zo ruimen ze de rommel op, ze helpen planten met verstuiven en ze vormen voedsel voor veel andere dieren. In DoeZoo kun je al deze dieren tegenkomen. DoeZoo vindt het belangrijk dat iedereen de natuur kan ontdekken. Daarom spelen alle zintuigen een rol: horen, zien, proeven, voelen en ruiken. Maar er is nog meer: een natuurtuin met speelse attributen voor jong en oud, een DoeZoo zolder om leuke dingen te doen en te bekijken, een uilenpad met levende kerkuilen en oehoe’s, een wilde bloementuin voor bijen en vlinders, een rariteitenkabinet, een dinobos, een museumzolder met wisselende tentoonstellingen en een hut met veel informatie over bijen en hommels. Genoeg te doen dus, voor jong en oud.

Familiepark Nienoord te Leek

Park Nienoord ligt middenin de bossen op het prachtige Landgoed Nienoord. Het leukste familieuitje van Groningen staat garant voor een hele dag plezier voor het hele gezin. Kinderen kunnen volop spelen op speelpaardjes, op de tractor, de reuzenglijbaan, dwalen in het doolhof of springen op het luchtkussen. Neem ook schone kleuren mee, kliederen bij de zand- en waterplaats is favoriet bij veel kinderen. Regent het? Kinderen kunnen ook binnen spelen in het overdekte speelparadijjs. Daarnaast kun je op het park alles beleven over treinen en een ritje maken met de miniatuurtrein van Nienoord spoor. Of ga op expeditie en verken samen de natuur. Klimmen en klauteren op hindernissen en door tussen. Durf jij het aan? Eventjes ontspannen? Ga lekker knuffelen met de dieren op de kinderboerderij.  

Story World te Groningen

Storyworld is het jongste, maar ook meteen het stoerste én leukste museum van Nederland over strips, animatie en games. In dit museum vol verhalen ontrafel je de geheimen van grote verhalenvertellers, van begin tot het eind. Van Batman tot Aladdin, van Shrek tot Kuifje. In dit museum kun je zelf aan de slag met alle bouwstenen van strips, animatie en games. Er zijn maar liefst 14 interactieve installaties waarmee je aan de slag kunt. Ontdek wat er nodig is om een beeldverhaal beter te begrijpen. Én hoe je er natuurlijk één zelf kunt maken.

Museum Wierdenland te Ezinge

Ontdek de schatkamers van het oudste cultuurlandschap van Nederland in museum Wierdenland. Museum Wierdenland richt zich op het landschap en de cultuur van terpen en wierden in het noordelijk waddenkustgebied. He museum biedt een gevarieerd activiteitenprogramma voor kinderen aan. Sommigen zijn datum gebonden, andere activiteiten kun je altijd doen. Zo kunnen kinderen een eigen minimuseum bouwen of via een speurtocht het museum ontdekken. In het Wierdenlaboratorium kunnen de kinderen met microscopen onderzoek doen naar planten die al duizenden jaren in het  gebied voorkomen. Aan de speeltafel kunnen ze knutselen, lezen en spelen. En… er zijn allerlei leuke spelletjes van vroeger.

Adventurepark Waddenfun te Wehe den Hoorn

WaddenFun is het grootste indoorklimpark van Nederland en ligt op nog geen 20 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Met 45 bruggen en meer dan 300 meter aan ziplines is het met recht de grootste indoor klimpark van Nederland te noemen. Het biedt genoeg uitdaging voor iedereen, van jong tot oud van onervaren tot ervaren klimmers. Het klimpark bestaat uit drie klimparcoursen op verschillende hoogtes. Of je nu alleen, met z’n tweeën, je hele gezin of je hele familie komt, Adventurepark WaddenFun biedt iedereen een leuk dagje vol vermaakt.  

Wonderwereld te Ter Apel

Ontdek, beleef en bewonder! In de donkere bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Wonderwereld brengt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, een speellandschap en veel bijzondere dieren. Ga op ontdekkingstocht door de geheime gangen van de drakengrot. Bewonder de grote collectie uilen in de uilenburcht en maak kennis met de ringstaartmakifamilie en de kleine vogeltjes in de tropische kas.

Het Nederlands Stripmuseum te Groningen

In het Nederlands Stripmuseum ontmoet je stripfiguren en tekenfilmhelden van vroeger en nu. Nergens anders vind je zo’n grote collectie aan stripboeken, filmpjes en nog veel meer. In het Stripmuseum ontdek je hoe een stripverhaal tot stand komt zodat je thuis ook zelf aan de slag kunt met het tekenen van een stripverhaal. Wie weet word jij later ook wel een beroerde striptekenaar.

Lees ook: 10 leuke uitjes met kinderen in Noord-Holland
Lees ook: De leukste dagjes uit in Overijssel

 

 

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: