Waarom het een goed idee kan zijn om vaker voor een luisterboek te kiezen

Door danny
Het is voordelig

Waar een voorleesboek natuurlijk ideaal is voor jonge kinderen, wordt ook een luisterboek steeds populairder. En dat is natuurlijk niet zomaar zo. Niet alleen voor jonge kinderen is een luisterboek geschikt, ook voor jezelf als ouder. Waarom het een goed idee kan zijn om wat vaker voor een luisterboek te kiezen? Wij zetten wat goede redenen op een rij, dus lees snel verder!

Je kunt overal luisteren

Een van de redenen om vaker voor een luisterboek te kiezen, is omdat je dit overal kunt luisteren. En dit is een groot voordeel, want zo houdt niets jou meer tegen om een nieuw verhaal te ontdekken. Als je kiest voor een luisterboek heb je jouw handen vrij, wat bij een normaal boek natuurlijk niet altijd het geval is. Zo kun jij dus zorgeloos bij de bushalte, in de trein, in de auto of in de supermarkt naar een luisterboek luisteren. Het is namelijk op iedere plek mogelijk, omdat je jouw handen vrij hebt en niet iets mee hoeft te sjouwen. En niet alleen voor jezelf is het fijn om overal te kunnen luisteren, dit is ook goed voor je kind. Zo kan jouw kind bijvoorbeeld lekker spelen terwijl er een luisterboek aan staat. 

Het is voordelig

Een boek kopen in een boekenwinkel kan best in de prijs oplopen. Zeker als je voor zowel jezelf als je kind boeken koopt, kan dit jou aardig wat geld gaan kosten. Een voordeel aan het vaker kiezen voor een luisterboek is dan ook dat het voordeliger is. Een abonnement op een luisterboek kost namelijk vaak helemaal niet duur. Echter heb je dan wel de keuze uit talloze soorten boeken, waardoor je dus eigenlijk maar een klein bedrag betaalt voor veel opties. Hierdoor kun je het ideaal voor jezelf én je kind gebruiken! Luisterboeken abonnementen kun je bij verschillende aanbieders uitproberen. Lees vooral beoordelingen over deze bedrijven om te bepalen wat hierin de beste keuze is.

Goed voor de ontwikkeling van je kind

Een luisterboek is goed voor de ontwikkeling van je kind. Zo wordt het inlevingsvermogen gestimuleerd en de woordenschat en het taalbegrip verbeterd. En dit is een groot voordeel, want dit zijn belangrijke onderdelen van de ontwikkeling van je kind. Waar een normaal boek veel voordelen heeft voor je kind, heeft een luisterboek dit dus ook. Wissel dit dus vooral lekker met elkaar af.

Het heeft dus zeker voordelen om wat vaker voor een luisterboek te kiezen. Het is tenslotte niet voor niets zo dat luisterboeken steeds populairder worden. Als je lezen zelf leuk vindt en het belangrijk vindt voor de ontwikkeling van je kind, denk hier dan zeker over na!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: