10 leuke uitjes met kinderen in Noord-Holland

Door Marieke
Uitjes met kinderen Noord-Holland

Af en toe is het natuurlijk leuk om eens met je kinderen op stap te gaan en een leuk attractiepark of museum te bezoeken. Het is fijn als het dan dicht in de buurt is, zodat je niet al een halve dag kwijt bent om er naar toe te rijden. Ook als je op vakantie bent en je weet niet goed wat er in de buurt te doen valt, is dit een leuk en handig artikel. We zetten 10 leuke uitjes met kinderen in Noord-Holland voor je op een rijtje.

Sprookjeswonderland

Durf jij de reus te kietelen aan zijn grote teen? Beleef de betovering en breng een bezoek aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Dit attractiepark en sprookjesbos is zeer gezicht voor de wat jongere kinderen. In de ouderwetse huisjes is van alles te beleven en zie je de kaboutertjes aan het werk. In het sprookjesbos loop je van het ene naar het andere sprookje en je raakt daar niet uitgekeken. Er is zoveel te zien.

Er zijn diverse attracties die allemaal geschikt zijn voor jongere kinderen, bijvoorbeeld een draaimolen of maak eens een ritje met een heuse oldtimer. Een speeltuin, een kinderboerderij en een siertuin, maken dit park helemaal af en zorgt ervoor dat je je er de hele dag kunt vermaken. En hoewel er veel te doen valt, is het park ‘klein’ genoeg voor kleine kinderen en kun je in één dag alles doen. Zowel de entreeprijs als de horeca is betaalbaar en het park is voorzien van veel picknickbankjes waar je je meegenomen lunch kunt nuttigen. Parkeren is gratis.

Sprookjeswonderland, Kooizandweg 9 Enkhuizen

Linnaeushof

De Linnaeushof is Europa’s grootste speeltuin, en dat alleen al maakt het dat het een bezoekje waard is. Met maar liefst meer dan 350 speeltoestellen en attracties is het onmogelijk om ze allemaal op te noemen. Sky-diven, loopings, een kartbaan, een superglijbaan, een minigolfbaan, een waterspeeltuin, een pirateneiland, een kleuter- en peuterspeeltuin, een verkeersdorp, een reuzezandbak, na ja, het is er allemaal te doen. Linneaushof is de dus de perfecte locatie voor een dagje uit met je gezin, met je familie of voor een schoolreisje.

Linneaushof, Glipperweg 4c Heemstede

Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen is perfect voor een dagje uit met jonge kinderen. Het park grenst aan het Gooimeer en het is daarmee ook mogelijk om in het park heerlijk op het strand te liggen en lekker in het meer te zwemmen. Neem dus je zwemkleren mee als je naar het park gaat. Maar dat niet alleen; voor de allerjongsten is er een afgesloten speeltuin met allemaal kleine speeltoestelletjes. Terwijl papa en mama vanaf een bankje toekijken kunnen de jongsten onder ons vrij spelen zonder dat ze telkens geholpen hoeven te worden of weg kunnen lopen. Met de meer dan 50 attracties kunnen ook oudere kinderen zich de hele dag vermaken. Met oudere kinderen is het ook mogelijk om ze vrij rond te laten lopen, omdat het een overzichtelijk park is. Ook voor de wat jongere kinderen (kleuters) is er flink wat te beleven. Is het minder mooi weer? Binnen is er een grote speeltuin en er ligt allerlei Playmobil om mee te spelen. Of maak kennis met Fonkeltje en Stronkeltje tijdens de interactieve shows.

Speelpark Oud Valkeveen, Oud Huizerweg 2 Naarden

Zuiderzeemuseum

Ontzettend leuk, maar ook leerzaam. Het Zuiderzeemuseum is een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. In het binnenmuseum is een familietentoonstelling waarin topstukken uit de collectie ontdekt worden, maar ook hoor je de persoonlijke verhalen over het leven op de binnenzee.

Escape games is speciaal voor familie en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Probeer te ontsnappen aan het stijgende water. Het oplossen van vraagstukken hoort bij de taak.

In het buitenmuseum wandel je terug in de tijd over klinkerstraatjes. Het buitenmuseum vormt een compleet historisch dorp. Je ontmoet de inwoners van Urk, de smid en je kunt een heerlijk gerookt visje eten of genieten van iets lekkers in het café met uitzicht op het IJsselmeer.

Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

De Holle Bolle Boom

De Holle Bolle Boom is een dagje uit voor het hele gezin waar kinderen een heerlijk dagje volop kunnen spelen. Je bent niet afhankelijk van het weer, want er is zowel binnen als buiten genoeg te beleven. Er zijn 3 belevenissen in het speelpark, binnen, buiten, en Plons. Zo kun je kiezen voor één van deze drie belevenissen, maar het ook combineren.

Vooral Plons is noemenswaardig. Plons is geen zwembad, maar een tropische waterspeeltuin. Compleet met glijbanen, zelfs één voor de hele familie. De flitsende lichteffecten maken het gehele helemaal af. 1,35 meter is het diepste bad en daarmee geheel toegankelijk voor het hele gezin.

De Holle Bolle Boom, Bongerdlaan 3 te Tuitjenhorn

Amsterdam

Een bezoek aan de stad Amsterdam alleen is al leuk, maar in Amsterdam zijn er ook tal van attracties en musea te bezoeken. Wij pikken er in dit artikel niet één uitje uit, maar noem er een aantal die allemaal de moeite waard zijn om ze te bezoeken.

In Amsterdam vind je dierentuin Artis, Hortus Botanicus, natuurlijk het Rijksmuseum met zijn Nachtwacht, het Scheepvaartmuseum, het Tropenmuseum en het Nemo Science Museum. Een dierentuin blijft natuurlijk altijd leuk voor kinderen, maar het Nemo Science Museum is een absolute hit waar kinderen allerlei proefjes en andere activiteiten kunnen doen.

Muiderslot

Op het Muiderslot is van alles te beleven voor kinderen. Doe de speurtocht verkleed als jonkvrouw of ridder en win aan het eind een echte riddermedaille. Ga met je familie door het mooie kasteel en er wordt door een gids van alles aan je vertelt. Bezoek de valkenier en bekijk de prachtige grote vogels eens van wat dichterbij. Het is er zelfs mogelijk om je kinderfeestje te vieren. Wie wil dat nou niet in een heus kasteel. Op het Muiderslot leer je alles over het leven van ridders en jonkvrouwen. En maak daarna eens met je familie een wandeling door de prachtige tuinen die bij het Muiderslot horen.

Rijksmuseum Muiderslot, Herengracht 1 te Muiden

Ecomare

Stap eens op de boot en vaar naar de overkant, naar Texel. Ecomare een leuk uitje voor alle leeftijden. Maar ook een boeiend uitje. Vogels, vissen, zeehonden, bruinvissen en andere zeedieren; je ziet het allemaal van dichtbij. Een wandeling door de duinen is geheel geschikt voor kinderwagen en rolstoel en is erg leuk en leerzaam voor kinderen. Genoeg geleerd? Dan is het tijd om even te spelen en ook daarvoor zijn er mogelijkheden genoeg bij Ecomare.

Tijdens het winterseizoen is het observatorium geopend en worden er regelmatig sterrenkijkavonden gehouden. Ook tijdens het zomerseizoen is het soms mogelijk om zonnevlammen en zonnevlekken te observeren door de zonnekijker.

Ecomare, Ruijslaan 92, De Koog

Nederlands instituut voor Beeld en Geluid

Of je nu komt voor de tijdelijke tentoonstelling, een workshop, een lezing of het Beeld en Geluid experience; er is altijd wat te doen bij Beeld en Geluid. Je ontdekt hier wat media met jou doet, maar ook wat jij met de media doet. En vergeet ook de prachtige architectuur niet. Alleen daar al voor zou je een bezoek brengen aan het museum. Tijdens vakanties zijn er ruimere openingstijden en extra activiteiten te doen.

Nederlands instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1 te Hilversum

De Goudvis

Heb jij wel eens op de allergrootste trampoline van Europa gesprongen? Nou, dat kun je doen, gewoon hier in Nederland. Met maar liefst 400m2 is de airtrampoline op attractiepark De Goudvis de allergrootste van Europa. Daarnaast heeft de Goudvis ook 2200m2 binnenspeeltuin en buiten is het zo overzichtelijk opgezet dat kinderen zich urenlang kunnen vermaken en jij je kinderen gewoon in het zicht kan houden. Dat is toch altijd prettig.

De Goudvis, Zeeweg 91 te St. Maartenzee

Heb jij nog een goede tip voor een leuk uitje met kinderen in Noord-Holland? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht.

You may also like

1 Reageer

Inge 13 augustus 2019 - 11:05

Land van Fluwel is ook zeker een aanrader! Hebben o.a. een heel leuk blotevoetenpad, een klimparcours, avonturen speelparadijs, uitkijktoren en een speelvijver (lekker met warm weer).

Reply

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: