10 tips met leuke en originele kraamcadeau ideeën

Door Marieke
Kraamcadeau

Hoera! Je hebt er een nieuw neefje of nichtje bij of je beste vriendin is bevallen van een prachtig meisje of jongetje. Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk op kraamvisite en je wilt niet met lege handen aankomen. En omdat het gaat om een kindje voor je broer of zus of beste vriend(in) wil je ook niet een cadeautje meenemen waarvan er dertien in een dozijn gaan. Je wilt graag een origineel kraamcadeau geven en iets wat blijvend is. In dit artikel geven wij je 10 tips met originele cadeau bij geboorte baby!

Tip 1: een geboortestoeltje

Ken je die witte stoeltjes van de Ikea, de KRITTER? Er zijn diverse creatieve bedrijven die op dit stoeltje een afbeelding van een geboortekaartje plakken. Daarmee geef je een persoonlijk cadeau wat echt alleen voor het kindje is. Daarnaast is het ook nog eens een duurzaam cadeau wat lang mee kan gaan en waar het kindje, zodra het kan zitten, nog lang mee kan doen.

Tip 2: geboortekoffer

Eigenlijk is een geboortekoffer hetzelfde idee als een geboortestoeltje. Op een klein koffertje wordt een afbeelding voor het geboortekaartje gedrukt. Daarmee geef je gelijk een hint dat de baby gerust eens bij jou mag komen logeren.

Tip 3: een luiertaart

Iets praktisch is altijd goed, maar ga er maar vanuit dat de kast met rompertjes al boordevol ligt. Luiers is iets wat de komende 2 à 3 jaar nog wel gebruikt zal worden. Maak van een pak luiers een leuke luiertaart en stop daar nog wat leuke kleine cadeautjes tussen voor moeder en baby; denk dan aan douchegel of chocolaatjes. Dat is toch altijd goed? Neem wel even een maatje groter (maat 3) wat betreft de maat van de luier. Dan kan de taart ook nog eventjes blijven staan.

Tip 4: prentenboeken of voorleesboeken

Een gevulde boekenkast is nooit verkeerd. Boeken zijn bij de meeste mensen altijd welkom. Als er een eerste kindje is geboren kun je eigenlijk nog wel alles meenemen, maar als er een tweede of derde kindje is geboren, dan kunnen een aantal klassieker zoals Bobbi, Nijntje of Kikker al aanwezig zijn. Kies voor originele prentenboeken of voorleesboeken. Boeken van Annie M.G. Schmidt zijn natuurlijk ook altijd goed. Er zijn ook de zogenaamde gepersonaliseerde boeken waarin je de hoofdpersoon de naam van het kind kan geven. ‘Wat een pech, mijn naam is weg’ is zo’n gepersonaliseerd boek. Daarmee heb je ook een origineel cadeau.

Tip 5: een gezamenlijk cadeau

Heb je meerdere broers of zussen of een vriendengroep, steek dan de handen ineen en leg geld bij elkaar. Van dat geld kan iets groots en praktisch gekocht worden in overleg met de ouders. Denk bijvoorbeeld aan een kinderstoel, een box, een campingbedje of een wipstoeltje. Dit zijn grote dingen, maar vaak wel betaalbaar als je met elkaar geld inlegt.

Tip 6: gepersonaliseerde baby geschenken

Een zilveren bestekje, een badjas, een babyhanddoek, een zilveren spaarpot; het zijn allemaal leuke cadeaus waar de naam van het kindje op gemaakt kan worden. Met een kraamcadeau met naam geef je een origineel en persoonlijk cadeau wat nog lang gebruikt zal worden. En zeker ook bewaard zal blijven.

Tip 7: cadeau voor de ouders

Als er een eerste kindje geboren is, kun je vaak nog wel aankomen met babyspullen. Maar als er een tweede of derde kindje geboren is, dan is er vaak alles al in huis. Denk dan eens aan de ouders. Laat bijvoorbeeld eens een ontbijtje bezorgen of een ander leuk pakketje met allerlei lekkere dingen die de moeder in de zwangerschap even niet mocht eten of drinken. Of geef een massagebon of dinerbon en bied je aan als oppas.

Tip 8: cadeaubonnen

Met een cadeaubon zit je ook altijd goed. Een cadeaubon kan ook later nog gebruikt worden als de ouders ineens iets bedenken wat er nog niet is, of voor als het kindje ouder is en eens wat ander speelgoed nodig heeft, maar nog lang niet jarig is.

Tip 9: cadeaumand

Dit is ook een leuk idee om met een groep te geven. Een cadeaumand waarin de ouders elke dag 3 cadeautjes uit mag halen; één cadeautje voor de papa, één cadeautje voor de mama en één cadeautje voor de baby. Met 24 cadeautjes in een mand is het voor de ouders elke dag een feestje.

Tip 10: maaltijden

De kraamverzorgster is er in eerste instantie voor de baby en de moeder, maar als het wat tijd over heeft, maar ze vaak nog een maaltijd klaar. Toch is het fijn voor de vader als het hem makkelijk wordt gemaakt. Breng in de kraamweek eens een paar maaltijden. Daar maak je de ouders echt heel blij mee!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: