Alles wat je moet weten als je kind op voetbal gaat

Door Marieke
Voetbal

Het begint al op jonge leeftijd; als er een bal in de buurt is, willen ze er tegenaan trappen. Of het nu in de tuin is, op het schoolplein of op het grasveldje in de buurt. En dan, op een dag, wil je kind ook heel graag op voetbal. In dit artikel vertellen wij alles wat je moet weten als je kind op voetbal gaat.

De voordelen van voetbal als sport

Veel kinderen vinden voetbal leuk en kiezen daarom voor deze sport. Als je een sport kiest voor je kind is het belangrijk als je kind deze sport ook echt leuk vindt. Een voetbalvereniging zit zo ongeveer wel in elke dorp of stad, er is altijd wel een vereniging bij jou in de buurt, zodat je nooit ver weg hoeft om je kind naar de sport te brengen. En als een kind wat ouder is, dan kan het zelf ook de fiets.

Een derde voordeel is dat voetbal relatief goedkoop is. Je hebt weinig spullen nodig, en de contributie is vaak niet eens zo hoog.

Voetbal is ook goed voor de ontwikkeling van een kind. Ze worden er leniger van en fitter door. Ze leren om goed samen te werken, het is immers een teamsport. En ze leren omgaan met winnen en verliezen en ze leren om door te zetten en weerbaarder te worden. Ook wordt het ruimtelijk inzicht van kinderen vergroot omdat ze goed moeten kunnen inschatten waar de bal en hoe snel de bal gaat. En voetballen zorgt ervoor dat kinderen steeds gedwongen worden om keuzes te maken tijdens het spel. Zo leren kinderen om belangrijke beslissingen te nemen in een split second. Schiet ik zelf op het doel? Of speel ik eerst over naar een vrije medespeler?

Bovendien is op het voetbalveld iedereen gelijk, om je nu arm bent of rijk, jong of oud, jongen of meisje, of waar je ook vandaan komt. Je maakt er vrienden voor het leven.

Wat heb je nodig als je kind op voetbal gaat

Als je kind op voetbal gaat, dan moet je wel een aantal spullen aanschaffen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Voetbalschoenen

Als je op straat speelt heb je geen voetbalschoenen nodig, maar als je bij een vereniging gaat spelen heb je deze wel nodig. Goede schoenen bieden bescherming en grip en helpen blessures voorkomen. Laat je altijd goed informeren als je voetbalschoenen gaat kopen. Er is zo veel keus, maar het is echt belangrijk om goede schoenen aan je voeten te hebben. Let bij de aanschaf van schoenen ook goed op of je kunstgrasschoenen nodig hebt, of voetbalschoenen voor natuurlijk gras. Vraag bij de vereniging na op wel soort gras ze spelen. Omdat de ondergrond met kunstgras veel harder is, heeft dit effect op de noppen van de voetbalschoen.

Voetbaltenue

Waarschijnlijk heeft de voetbalvereniging een voetbaltenue die speciaal gemaakt is met de kleuren en het logo van de vereniging. Wil je precies weten wat je nog moet aanschaffen qua kleding, dan kun je dat het beste met de vereniging kortsluiten.

Scheenbeschermers

Het dragen van scheenbeschermers is absoluut noodzakelijk. Draag je ze niet, dan heb je extra kans op blessures en dat wil je natuurlijk niet. Er zijn drie verschillende soorten scheenbeschermers; eenvoudige beschermers, beschermers met een enkelbescherming en een versie met een enkelbescherming die afneembaar is. Zorg ervoor dat de scheenbeschermers goed passen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Voetbalsokken

Als je aan wedstrijden mee gaat doen, dan heb je voetbalsokken nodig. Deze sokken draag je over je scheenbeschermers heen. Kies voor sokken die niet te strak zitten zodat je er last van gaat krijgen tijdens het spelen, maar die ook niet te los zitten zodat ze afzakken.

Sporttas

Als je kind naar voetbal gaat, moet er best wel wat spulletjes meegenomen worden. Het is dan handig als er één sporttas is, speciaal voor de voetbal. Zo heb je altijd alles bij de hand.

Thermokleding

Al is een kind in beweging, tijdens de wintermaanden kan het toch behoorlijk koud zijn op het voetbalveld. Wat thermokleding biedt de oplossing tegen de kou tijdens de wintermaanden. Kies bijvoorbeeld voor thermo-ondergoed of een thermoshirt en een thermolegging

Keepershandschoenen

Ben je keeper? Dan heb je natuurlijk ook Adidas keepershandschoenen nodig. De handschoenen zijn voorzien van een dempende schuimlaag van latex en zorgt ervoor dat de doelman extra greep heeft op de bal waardoor deze makkelijker gevangen kan worden.

Heb jij nog andere spullen aangeschaft toen je zoon of dochter op voetbal ging?

 

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: