Lekker buitenspelen in een sportkooi

Door danny
Lekker buitenspelen in een sportkooi

Jongeren houden ervan om een balletje te trappen of een potje basketbal te spelen. Om de veiligheid voor de jongeren en de omgeving te vergroten is het plaatsen van een afgebakend sportveld een goede oplossing. De bal kan hierdoor niet meer plotseling op straat of in een tuin belanden. Op een bepaalde plek in de wijk vormt de sportkooi tevens een ontmoetingsplek voor de jongeren. Een sportkooi heeft nog veel meer voordelen. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Houdt zichtlijnen open

Een sportkooi voor een multifunctioneel sportveld noemen we ook wel een Citybox. Dan denk je misschien meteen aan zo’n enorme kooi met zwarte of metalen wanden. Niet heel mooi midden in de wijk, maar gelukkig kan het ook anders. Zo ontwikkelt IJslander speciale transparante sportkooien met dunne kabels waardoor de zichtlijnen openblijven. Het belemmert daardoor niet het uitzicht voor de bewoners. De dunne kabels zorgen ervoor dat de bal binnen de kooi blijft.

Geluidsarm

Ook ken je vast de vervelende geluiden wel van ballen die hard tegen de wanden en doelen aan knallen. Met een geluidsarme Citybox van IJslander heb je daar geen overlast van. De speciale kabels absorberen de energie van de bal en geven het door aan de rest van de constructie. Dit reduceert het geluid zoveel mogelijk.

Maatwerk

Een sportkooi past in elke omgeving. Dat komt omdat een sportkooi maatwerk is. IJslander produceert en ontwikkelt multifunctionele sportvelden die passen in elke wijk. Onder andere voor ontwerpers van een nieuwbouwwijk is het een groot voordeel. Zij kunnen op die manier een sportveld laten ontwerpen dat perfect past bij het ontwerp van de woonwijk. Maar ook voor gemeenten waar weinig sportplekken zijn voor jongeren is een sportkooi op maat ideaal.

Duurzaam

Duurzaam

Duurzaamheid is een steeds belangrijk onderwerp vandaag de dag. Gelukkig hoef je je daar ook niet druk om te maken bij de sportkooien van IJslander. Die zijn gemaakt van rvs en van hoge kwaliteit. De kans dat een kabel breekt is minimaal vanwege de veerkrachtigheid van de kabels. Hierdoor heeft de kooi een bijzonder lange levensduur. Ook maakt de sporttoestellen fabrikant gebruik van 86% hernieuwbaar rvs. Daarnaast kan het sportveld tegen elk weerstype.

Onderhoudsarm

Wanneer er onderdelen kapot of beschadigd zijn kost het compleet vervangen van een sportkooi veel tijd en geld. Bij de sportkooien van IJslander zal dit niet het geval zijn, want de toestellen zijn onderhoudsarm. Ze hoeven bovendien niet compleet vervangen te worden. Omdat elke kabel van de sportkooien uitneembaar is, kan een kapotte kabel op locatie vervangen worden. Dat scheelt enorm veel onderhoudskosten. Dat maakt de total cost of ownership erg laag. De hogere investering wordt snel terugverdient door de lagere onderhoudskosten.

Vandalismebestendig

Nog een voordeel van de sportkooi is dat het vandalismebestendig is. Door de kabels is er geen groot oppervlakte voor graffiti. Ook kunnen vandalen niet in de flexibele, dunne kabels klimmen.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: