Een kindertablet kopen? De 3 beste tablets op een rij!

Door Marieke
De leukste 3 kindertablets

Wil je een goede tablet voor kinderen aanschaffen? Dat is vandaag de dag geen probleem. Je kinderen zullen er niet alleen superblij mee zijn en er veel plezier van hebben, het aanbod aan goede kindertablets is ook zo groot dat je er zonder moeite een kunt aanschaffen. Wat je ook kunt doen is een ‘gewone’ tablet aanschaffen, met daaromheen een kindvriendelijke hoes. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over de aanschaf van de beste kindertablet.

Wat is een kindertablet

Een kindertablet is speciaal bedoeld voor kinderen, de onderdelen zijn eenvoudiger en daardoor zijn ze meestal stukken goedkoper. Een goedkope kindertablet is vaak voorzien van een kleurrijke hoes waardoor de tablet wel tegen een stootje kunnen. Vaak zijn kindertablet ook iets kleiner en lichter zodat het zeer geschikt is voor kinderhandjes. Wat betreft de kwaliteit van bijvoorbeeld de camera of het geluid uit de speakers, die is vaak wat minder.

Kindertablet of gewone tablet

Je kunt kiezen voor een speciale kindertablet, maar wat ook een mogelijkheid is om te kiezen voor een gewone tablet, met daarop een Kids modus en daaromheen een hoes die geschikt is voor kinderen. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voordelen van een kindertablet

 • Goedkoper
 • Kinderen kunnen het zelf
 • Kindvriendelijk
 • Aantrekkelijk uiterlijk
 • Kan tegen een stootje
 • Al geschikt voor de allerjongsten

Nadelen van een kindertablet

 • Trager
 • Mindere kwaliteit van bijvoorbeeld speakers of scherm
 • Weinig opslagcapaciteit
 • Verouderd
 • Kind is sneller toe aan ‘gewone’ tablet

Lees ook: De 5 leukste watertafels op een rij

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kindertablet

Ben je op zoek naar een goede tablet voor kinderen? Dan wil je natuurlijk de beste kindertablet in huis halen zodat je er lang plezier aan zult beleven. Het is altijd verstandig om meerdere tablet met elkaar te vergelijken en reviews van dit product te lezen. Let dan bij de aanschaf goed op de prijs en de prijs/kwaliteitverhouding, op de leeftijdscategorie en op de mogelijkheden die een tablet biedt. Heb je een keuze gemaakt? Dan kan je natuurlijk op zoek gaan naar de beste aanbieding.

1. Kurio Tab Lite

Op de Kurio Tab Lite kunnen kinderen veilig aan de slag. Als ouders kun je via een programmaatje in de gaten houden wat je kind op de tablet doet en kun je ook een tijdslimiet instellen. De tablet is voorzien van een stevige hoes waarbij je keuze hebt tussen roze, blauw of groen. Met 7 inch is de tablet niet groot en dus ideaal om mee te nemen op reis. De tablet heeft 8 GB opslagruimte en internet alleen beschikbaar via wifi.

Kurio Tab Lite

2. Denver kindertablet

Merk jij al dat je kleine peutertje al handiger is met jouw telefoon dan jijzelf? Hoe leuk is het dan als jij je kind blij kan maken met een leuke tablet. De Denver kindertablet is een zeer leuke tablet voor een leuke prijs. Deze tablet draait op Android 8.1 en daarnaast is er een Kido’z software ge├»nstalleerd zodat je kindje naar hartenlust zich in een veilige omgeving kan ontwikkelen. Het standaardgeheugen van 16GB kan uitgebreid worden met een MicroSDkaart. De tablet wordt geleverd met een roze en blauwe hoes die in de hoeken extra verstevigd is. Zo kan de tablet tegen een stootje en zal het jarenlang meegaan.

Denver Kindertablet

3. Alcatel 1T

In de kidsmodus kun je zelf bepalen welke apps geschikt zijn voor jouw kinderen en waar ze dus toegang tot krijgen. Ook kun je een tijdslimiet instellen en daarmee kun je zelf in de hand houden hoe lang je kinderen op de tablet mogen. Een ander voordeel van deze tablet is dat het is voorzien van een Eye Care dat het blauwe licht reduceert. Hierdoor wordt visuele vermoeidheid verminderd en biedt het zowel overdag als in de avond een fijne kijkervaring en zullen je kinderen ook lekker slapen als ze vlak voor het slapengaan nog even op de tablet mogen. De tablet wordt standaard geleverd met een roze of een blauwe beschermhoes. De tablet van 7 inch heeft een opslagcapaciteit van 16GB.

Kindertablet alcatel

Lees ook: Zo houd je de telefoon van je kind langer heel
Lees ook: Waar moet ik aan denken als ik een telefoon koop voor mijn kind?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: