Zo houd je de telefoon van je kind langer heel

Door danny
Zo houd je de telefoon van je kind langer heel

Als je kind een dure telefoon heeft, baal je er flink van als die al snel kapot gaat. Kinderen zijn vaak wat minder voorzichtig met hun spullen dan volwassenen. Het gebeurt dus sneller dat de telefoon beschadigd raakt. Toch kun je dat wel (deels) voorkomen met deze tips.

1. Is de telefoon waterdicht?

Heel veel schade aan telefoons wordt veroorzaakt door water. Het is niet ongewoon dat een telefoon in het water of in de toiletpot valt. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de telefoon waterdicht is, want anders zal hij waarschijnlijk niet meer werken. Eventueel is het mogelijk om een smartphone is een waterdichte sleeve te doen, maar vaak is dat niet mooi en bovendien onhandig. Kies dus bij het kopen van de telefoon al meteen voor een waterdicht model voor je kind.

2. Screenprotector over het scherm

Een screenprotector is een plastic of glazen plaatje dat je op het scherm van de telefoon kunt leggen. Doordat het statisch is, plakt het vast op het scherm. Je merkt er weinig van bij het werken met het touchscreen. Een glazen plaatje is duurder dan een plastic plaatje, maar zit wel mooier op de telefoon en blijft langer goed. Een screenprotector helpt met name om krassen op het scherm te voorkomen. Ook bij vallen zal eerst het plaatje beschadigd raken en daarna pas (bij een harde klap) het scherm.

3. Een goede case om de telefoon heen

Een telefoon kun je in een speciaal daarvoor gemaakte case doen. De case zorgt ervoor dat de achterkant en de randen van de telefoon beschermd worden. Er zijn bijvoorbeeld heel veel mooie iPhone-cases die je helpen om een iPhone netjes te houden. De case beschermt tegen stoten en ook tegen beschadiging wanneer de telefoon valt. Al zal de case in de meeste gevallen geen bescherming bieden bij een hele harde val of wanneer de telefoon bijvoorbeeld in water valt.

Telefoon kind

4. Neem een verzekering

Dit is geen tip om de telefoon van je kind langer heel te houden, maar wel om de financiële schade beperkt te houden. Je kunt een telefoon verzekeren tegen schade. Voor een bepaald bedrag per maand is de telefoon verzekerd. Mocht er dan toch iets mee gebeuren, dan krijg je van de verzekering de schade vergoed. Is de telefoon onherstelbaar beschadigd, dan krijg je een nieuwe gelijkwaardige telefoon.

5. Leer je kind verantwoordelijkheid

Doorgaans is er een groot verschil tussen kinderen. De een is altijd zuinig op zijn spulletjes, de ander is er slordiger mee. Maar je kunt je kind ook veel leren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je je kind laat zien hoe duur zo’n telefoon nou eigenlijk is. Het helpt als je kind zelf voor de telefoon gespaard heeft. Door je kind op die manier te betrekken bij de waarde van een telefoon, is de kans groter dat hij er beter op let. Verder is het goed om je kind te leren waar de telefoon wel en niet te gebruiken is. Je telefoon gebruiken op de fiets is bijvoorbeeld vragen om problemen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daar komt bij dat smartphones best kwetsbaar zijn. Ze bestaan voor een groot deel uit glas, dat gemakkelijk kan breken. Daarom is het altijd verstandig om een telefoon te voorzien van de juiste bescherming. Zo gaat de telefoon waarschijnlijk een stuk langer mee zonder ernstige beschadigingen.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: