Goed begin is het halve werk: sporten voor je kind!

Door danny
Fietsen kinderen

Het is niet gemakkelijk om een leuke sport te vinden voor je zoontje of dochter. Het hoeft nog niet te serieus te zijn en ze hebben niet altijd zin om te gaan trainen. Voetbal is leuk, maar houd er rekening mee dat je als ouder dan wel iedere zaterdag aanwezig bent bij de wedstrijd. Wat is de beste sport voor je kind vraag je je af? In deze blog lichten we de sport fietsen, en twee varianten daarop, uit.

Fietsen

Veel kinderen leren fietsen op een leeftijd van drie tot vijf jaar. Vanaf één a twee jaar beginnen de meeste kinderen met oefenen op loopfietsen. Hierin leren ze de balans te houden. Als ze drie jaar oud zijn krijgen ze meer gevoel voor evenwicht en gaan ze begrijpen hoe de trappers werken. Op dit moment is het een perfecte tijd om een echte fiets voor de kids aan te schaffen. Eerst zullen er nog zijwieltjes nodig zijn, maar deze kunnen er af op het moment dat je kind hier even mee heeft geoefend. Daarna kan je kind doorgroeien naar een grotere maat fiets en kan hij of zij gaan mountainbiken of racefietsen als sport.

Mountainbiken

Goedkoop mountainbiken: ieder kind wat kan fietsen kan het en het is een ontzettende leuke sport! Het enige wat je er voor nodig hebt is een stoere mountainbike en de nodige bescherming. Je kind kan elk moment van de dag besluiten om te gaan mountainbiken, ongeacht of het nou mooi weer is of niet. Er zijn geen vaste trainingstijden aan verbonden, mocht je kind er dus echt geen zin in hebben die dag dan hoeft hij zich nergens druk om te maken. Is het avond eten wat later klaar? Ook geen probleem, geen gehaast je kind vertrekt gewoon 30 minuten later met sporten. Let er wel op dat je bij jonge kinderen meefietst.

Racefietsen

Naast mountainbiken is ook racefietsen een hele leuke sport. Het gaat hier om de ultieme conditie en snelheid. Deze sport is daarom ook aan te raden op een latere leeftijd, als je kind goed kan fietsen. Doorzettingsvermogen en de fun er van in zien is vaak bij kleinere kinderen dan ver te zoeken. Vaak krijgen wielrenners een sporthart. Omdat het hart groeit, waardoor het minder vaak hoeft te pompen, zullen de slagen per minute aanzienlijk verlagen. Het is in tegendeel niet ongezond voor je, wat wel vaak wordt verteld.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: