De leukste namencombinaties voor een tweeling

Door Marieke
Tweeling babynamen; hier let je op

Een naam kiezen voor je nog ongeboren baby kan al best heel lastig zijn. Maar stel je voor dat je een tweeling krijgt. Dan wordt de keuze nog moeilijker. Velen willen dan twee namen in dezelfde stijl kiezen, zonder dat het al te veel op elkaar lijkt. Tim en Kim klikt misschien grappig voor een tweeling, maar voor de kinderen zelf kan het best irritant zijn. In dit artikel geven we je een paar tips bij de keuze van twee namen voor jouw tweeling. En daarnaast geven wij je ook wat voorbeelden ter inspiratie.

Tip 1: Ga voor dezelfde stijl

Namen kunnen prima met elkaar matchen. Kies dan bijvoorbeeld voor twee Engelse namen, twee oer-Hollandse namen of twee Franse namen. Ook kun je kiezen voor twee namen die evenveel lettergrepen hebben of die even lang zijn. Of juist twee namen met dezelfde beginletter

Tip 2: Een bekend duo?

Jip en Janneke, Frank en Ronald, Sjors en Sjimmie? Probeer even te achterhalen of jouw twee namen niet al een bekend duo vormen. Google geeft vaak uitkomst.

Tip 3: Dezelfde voorletters

Meerdere personen met dezelfde voorletters kan voor flink wat verwarring zorgen. Bijvoorbeeld bij de huisarts, maar ook als je post krijgt Als je de voornamen met dezelfde letter laat beginnen, kies dan bijvoorbeeld een tweede namen die je voor beide kinderen met een andere letter laat beginnen.
Dezelfde voorletters, dezelfde geboortedatum, hetzelfde adres; dat kan leiden dat informatie bij bijvoorbeeld een huisarts in het verkeerde dossier terechtkomt.

Tip 4: Dezelfde betekenis

Wat ook een mogelijkheid is, is om te kiezen voor twee namen van dezelfde betekenis. Kies voor bijvoorbeeld 2 bloemennamen, of voor twee namen die van edelstenen afkomstig zijn, of twee namen die gewoon dezelfde betekenis hebben zoals bijvoorbeeld ‘sterk’ of ‘dapper’.

Als je een naam in je hoofd hebt, is het sowieso verstandig om eventjes de betekenis te achterhalen.

Tip 5: Wie geef je welke naam

Beslis ook van tevoren welk kindje dat je welke naam geeft. Als je een jongetje en een meisje krijgt is het makkelijk, maar als je twee jongens of twee meisjes krijgt, beslis dan ook welke naam de eerste geborene krijgt en welke naam voor het tweede is.

Je kunt ook afwachten en na de geboorte beslissen. Zo kun je zien welke naam het beste bij welk kindje past.

Tip 6: Noteer direct

Open een notitie in je smartphone om direct de naam op te schrijven die je tegenkomt. Eenmaal thuis weet je vaak de naam niet meer. Iets met zwangerschapsdementie? Na ja, Uiteindelijk zul je een prachtig lijstje met namen hebben waar jullie de twee perfecte namen uit kunnen kiezen.

Lees ook: 9 Koninklijke prinsessennamen; ter inspiratie

15x Meisje – Meisje

Elin en Lena
Tess en Lizz
Fenna en Fiona
Fleur en Roos
Sanne en Lotte
Lisa en Laura
Daniëlle en Gabriëlle
Yara en Yenna
Saar en Roos
Nina en Lola
Coco en Bibi
Emily en Livia
Emma en Julia
Luna en Nova
Olivia en Novali

15x Meisje – Jongen

Mila en Dani
Jonna en Jefta
Nora en Nathan
Mette en Jeppe
Noor en Mees
Liva en Levi
Anne en Bram
Fien en Teun
Leah en Noah
Fenna en Jesse
Marit en Marijn
Nora en Aron
Mila en Liam
Alinde en Daniël
Liva en Milan

Jongen – Jongen

Quinn en Steff
David en Boaz
Lars en Niels
Hidde en Jurre
Finn en Lenn
Rik en Tim
Sepp en Finn
Sam en Tim
Levi en Lucas
Mats en Stan
Fedde en Jesse
Daan en Luuk
Ivar en Aron
Sven en Lars
Lasse en Joppe

Lees ook: Alles wat je moet weten over foliumzuur
Lees ook: 18x kleurrijke babynamen met hun betekenis

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: