Leuk leren met Squla | Met kortingscode

Door Marieke
Squla

Met Squla leuk leren kunnen kinderen spelenderwijs oefenen met alle vakken van de basisschool. Omdat Squla wil dat alle kinderen met plezier naar school gaat en dat ze goed kunnen meekomen, hebben ze een oefenprogramma ontwikkeld voor elk kind. Of het nu voor een kleuter is, of voor kinderen uit groep 8, of het nu voor kinderen zijn die extra uitdaging nodig hebben, of voor kinderen die juist eens wat extra willen oefenen met een bepaald vak; met Squla kan het allemaal.

Squla – Leuk leren; voor alle kinderen

Squla is het enige oefenprogramma op de markt waarin alle vakken van de basisschool wordt aangeboden. Het bevat meer dan 70.000 quizvragen in 15 verschillende vakken. De quizzen en de games sluiten perfect aan op de lesstof in de klas. Het niveau kan gezet worden op peuter, groep 1, groep 2, tot en met de 1e klas van het voortgezet onderwijs. Als een kind extra uitdaging nodig heeft, kun je het niveau bijvoorbeeld een groep hoger zetten. Als het nog wat moeite heeft in een bepaald vak, kan het niveau ook een groep teruggezet worden. Zo kun je steeds wisselen qua groep.

De leerstof wordt gedekt

Met Squla wordt de verplichte leerstof gedekt. De onderwijsspecialisten die bij Squla werken maken vragen die aansluiten bij de gangbare lesmethoden. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de vragen aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Bij het maken van de vragen worden de kerndoelen gehanteerd die door het SLO zijn vastgesteld. De quizzen zijn dus op het niveau van de groep. Natuurlijk zijn er altijd wat moeilijkere en wat makkelijkere vragen bij en kent Squla ook een opbouw in niveau. De eerste levels van een onderwerp zijn daarom altijd makkelijker dan de laatste levels.

Elk kind wordt gemotiveerd

Ieder kind kan de quizzen op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo spelen. En omdat leren leuk moet zijn verdienen kinderen muntjes voor elk gespeelde vraag. Deze muntjes kunnen ingewisseld worden voor echte cadeautjes of cadeaubonnen. Zo heeft het kind een doel om voor te spelen en blijft het gemotiveerd. Om een kind nog gemotiveerder te houden worden er regelmatig nieuwe (tijdelijke) quizzen toegevoegd. Daarmee zijn extra munten te verdienen, maar soms is er ook een winactie aan gekoppeld.

De rol van Cito

Een deel van de vragen sluit aan op de vraagstelling van Cito. Zo kunnen kinderen al wennen aan de cito-toetsen en zullen kinderen zekerder beginnen aan hun toetsen. De quizzen met Cito-vraagstelling is beschikbaar voor de groepen 3 t/m 8 en zijn te herkennen aan het Cito-logo.

Het ouderaccount

Als ouder heb je ook een account. Wekelijks krijg je per mail een inzicht in de voortgang. Je kunt makkelijk het niveau omhoog of naar beneden aanpassen. Via dit account kun je een leuk berichtje naar je kind sturen, of je stelt een doel in en als dat doel behaald is kunnen er weer muntjes verdiend worden.

Daarnaast is het ook mogelijk om een watergevecht te spelen tegen je kind. Zo kun je zelf een spelletje meespelen en dat zorgt weer voor een goede motivatie.

Squla is te spelen op een laptop, maar ook via de app op de tablet of smartphone. Elk kind heeft eigen inloggegevens en zo kan worden gespeeld op een eigen account.

Kortingscode

Wil je ook een abonnement op Squla leuk leren? Met deze kortingscode ontvang je € 10,00 korting: 2PCRQ

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: