Bijles: een slimme zet!

Door danny
Bijles een slimme zet!

Soms kan het gebeuren dat je kind met een bepaald vak wat meer moeite heeft, of gewoon vastloopt op school. Dat kan best flinke gevolgen hebben, zowel wat betreft de intellectuele ontwikkeling als op geestelijk vlak. Je kind kan er onzeker van worden en dát veroorzaakt een soort sneeuwbal effect. Om die negatieve spiraal te keren, moet je ingrijpen! Bijles is dé manier om dat te doen. Het is dan precies dat duwtje in de rug waarmee je kind de draad weer op kan pakken en terug op niveau kan komen.

Waarom bijles?


Wanneer je kind op de juiste manier en van de juiste persoon bijles krijgt, heeft dit enorme voordelen. Vooral de één-op-één aandacht heeft veelal zeer positief effect. Een goede leerkracht weet de aandacht van je kind erbij te houden én hem of haar over de streep te trekken en actief te worden en blijven. Doordat je kind ontdekt dat hij het wél kan, wordt het automatisch enthousiaster en zal het meer zelfvertrouwen krijgen. Dit zijn twee essentiële punten voor de ontwikkeling van het kind!

Hoe vind je de juiste bijles leerkracht?

Hoe vind je de juiste bijles leerkracht

De meeste leerkrachten in het basisonderwijs hebben te maken met een zeer hoge werkdruk en voor bijles kun je bij hen dan ook niet vaak terecht. Toch is het vinden van een geschikte bijlesleraar heel eenvoudig! Gewoon door bijles voor basisschoolleerlingen met Superprof! Het is een super handig platform waar je zelf de leerkracht kunt selecteren die voor jouw kind het meest geschikt is. De leerkrachten die hier beschikbaar zijn hebben allemaal een eigen achtergrond en specialisatie. Wat ze gemeen hebben is de passie voor het vak. De lessen kunnen bij de leerkracht of bij jullie zelf thuis worden gegeven, of online plaatsvinden. Je kiest dus je leerkracht en spreekt vervolgens met hem of haar hoe, waar en wanneer de lessen moeten plaatsvinden.

Gewoon doen!

De meeste kinderen zijn niet blij met het idee dat ze bijles zullen krijgen en ze schamen zich ervoor. Maar als jouw gevoel zegt dat het niet goed gaat met je kind, dan moet je toch echt ingrijpen. De lessen zijn niet op school, dus klasgenootjes hoeven er niets van te weten. Zodra je kind merkt dat het nu wél lukt om de stof onder de knie te krijgen, zal het erg blij zijn met de lessen. Het gaat beter op school én hij zit lekkerder in zijn vel. Kortom, bijles is een slimme zet!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: