Je badkamer kidsproof maken? Zo doe je het!

Door danny
Je badkamer kidsproof maken Zo doe je het!

Kinderen zijn van nature ontzettend nieuwsgierig aangelegd. Ze willen het liefst alles vastpakken, openmaken en overal aanzitten. En het wordt helemaal interessant als het niet mag. Misschien zie je de badkamer niet als een dreigende ruimte voor je kinderen, maar er liggen allerlei gevaren op de loer. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde dingen en zorgt dat je bewust omgaat met het inrichten van de badkamer. Zodat jouw kinderen ook daar veilig kunnen bewegen. Hieronder lees je hoe jij je badkamer kidsproof kan maken.

Veilig douchen

Aan de kranen draaien is een ontzettend interessante bezigheid voor een nieuwsgierig kind. En “zelf doen” is een term die je waarschijnlijk regelmatig hoort. Een douchekraan met begrenzing zoals een thermostaatkraan is daarom perfect voor in je douche of bad. Het maakt dan niet uit welke kant zij op draaien, de temperatuur stopt bij een bepaalde hoogte en kan alleen warmer worden gezet met een speciale handeling. Maar ook met een glazen douchewand kun je het douchen veiliger maken, want je kan altijd zien wat er gebeurd. Ga dus op zoek naar een douchecabine die open is en veilig voor je kinderen, waar jij dus makkelijk bij kan. Wil je toch een douche met een douchedeur kopen? Let er dan goed op dat deze geen ingewikkelde handvaten of openingen heeft, zodat je kinderen er zelf makkelijk in en uit kunnen.

Anti-slip

In de badkamer kan het natuurlijk snel glad worden door al het water wat er gebruikt wordt. Zorg er daarom voor dat je de badkamervloer altijd droog maakt na het douchen of in bad gaan. Maar ook anti-slip matten zijn erg handig om in je badkamer neer te leggen. Want je kan wel tegen je kinderen zeggen dat ze niet mogen rennen in de badkamer, maar in een baldadige bui is dat soms onvermijdelijk. Zorg daarom voor een veilige droge vloer met anti-slip badmatten.

Verberg gevaarlijke producten

Producten die niet geschikt zijn voor kinderen kun je het beste opbergen op plekken waar zij niet makkelijk bij kunnen. Er zijn namelijk bepaalde verzorgingsproducten die gevaarlijk zijn voor kinderen. Je kan ook op een of meerdere lades een kinderslot zetten, maar in de meeste gevallen is dat niet nodig en voldoet een kastje waar zij niet gemakkelijk bij kunnen ook. Denk ook aan scheermesjes, nagelschaartjes en andere spullen waar ze zich aan kunnen bezeren. Berg deze goed op!

Een krukje of bankje

Een-krukje-of-bankje

Kleine kinderen kunnen als het goed is niet zelf bij de wasbak. Wat in sommige gevallen een stuk veiliger is, maar niet altijd even handig. Een opstapje op een veilig krukje of bankje, waar zij op kunnen staan, is daarom ideaal. Zo kunnen ze zelf hun handjes wassen en tandenpoetsen. Dit maakt het avond én ochtendritueel een stuk makkelijker en gezelliger.

Door deze eenvoudige tips te volgen en met een paar kleine aanpassingen, kun je van je badkamer een fijne en veilige ruimte maken, waar jouw kinderen vrij kunnen bewegen!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: