Kinderkamer op zolder: 4 tips

Door danny
Kinderkamer op zolder 4 tips

Eigenlijk kun je wel een extra kinderkamer gebruiken, maar die zolder is zo donker en stoffig dat het zelfs met de meest optimistische blik geen optie lijkt, of toch wel? Met wat handige tips kun je iedere zolder in een fijne kinderkamer omtoveren. Nieuwsgierig hoe? Lees dan snel verder!

De juiste kleuren gebruiken

Kleur doet heel veel voor de beleving in een kamer. Donkere kleuren zorgen weliswaar voor een knus gevoel, maar laten de kamer ook kleiner lijken. Is je zolder klein en heeft hij ook nog eens schuine wanden? Kies dan eerder voor lichte kleuren om de zolder ruimer te laten lijken. Je kunt er ook voor kiezen om een kunststof dakraam te plaatsen om meer licht binnen te krijgen. Meer licht zorgt ook voor een ruimer gevoel en is bovendien handig wanneer je zoon of dochter huiswerk moet maken op zolder of graag leest of knutselt.

Praktische keuzes

Een kinderkamer is niet voor niets een kinderkamer. Er zal vast een keer een beker water over de vloer gaan, en dan is het fijn als de vloer daartegen bestand is. Een vloer waar het water tussen de kieren kan verdwijnen of die krom trekt als hij vochtig wordt, is voor een kinderkamer minder praktisch. Heeft de zolder schuine wanden? Dat kan lastig zijn voor het plaatsen van meubelen. Opbergruimte maken onder de schuine wand of een bedstee maken, is een slimme oplossing voor die schuine wanden!

De ruimte optimaal benutten

Kinderkamer op zolder

Een zolder heeft vaak smalle looppaden en rare hoekjes. Let bij de indeling goed op dat je straks nog overal gemakkelijk bij kunt. Kun je de kleren in de kast leggen zonder je in een rare positie te moeten manoeuvreren? Houd ook rekening met de wensen van je kind. Een kind dat graag torens bouwt, wil hier voldoende ruimte voor hebben en een kind dat graag leest wil misschien een gemakkelijke zitzak onder het raam. Kun je echt meer ruimte gebruiken? Een kunststof dakkapel zorgt ervoor dat er daadwerkelijk meer licht én ruimte ontstaat! Deze is vaak al binnen een dag en zonder vergunning te plaatsen!

Veiligheid

Veiligheid gaat boven alles en zeker bij een kinderkamer is het belangrijk dat alles veilig en gecontroleerd is. Zorg dus voor kindvriendelijke stopcontacten, een raam dat niet zomaar helemaal open kan en een trappengat dat door middel van een traphekje gesloten kan worden. Denk ook aan isolatie. Op een zolder waar het ’s zomers heel heet wordt en ’s winters erg koud, wordt minder goed geslapen. Vergeet ook niet naar de cv-ketel te kijken. Hangt deze op zolder? Zorg er dan voor dat hij niet zomaar voor kinderhanden bereikbaar is en dat de ruimte goed geïsoleerd is zodat het geluid van de ketel niet storend is.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: