Je woning babyproof maken met deze tips

Door danny
Je woning babyproof maken met deze tips

Met een kindje op komst heb je een hoop om over na te denken. Zoals je huis babyproof maken. Hoe doe je dit? En wat zijn de belangrijkste dingen om rekening mee te houden? Hier zetten we 3 tips voor een babyvriendelijke woning op een rij. Ook vertellen we je over slimme diensten die helpen met veilig wonen.

Tip 1: Stel belangrijke klusjes niet uit

Wanneer de baby er eenmaal is, heb je wel wat anders aan je hoofd dan onderhoudsklusjes. Zorg daarom dat je alle belangrijke klusjes op tijd doet. Of schakel er een klusjesman of andere specialist voor in. Hoe beter onderhouden je huis, hoe veiliger. Tegenwoordig kun je je voor een klein maandbedrag abonneren op een slimme woondienst. Zoals een service voor de dakgoot schoonmaken. Door de dakgoten regelmatig te laten reinigen, voorkom je dat de goten verstopt raken. Als je goten verstopt zijn, dan kan dit namelijk voor allerlei problemen zorgen. Zoals lekkages, waterschade en schadelijke schimmelvorming in huis.

Tip 2: Haal extra veiligheidsmiddelen in huis

Haal extra veiligheidsmiddelen in huis

Met een baby in huis gaat veiligheid natuurlijk boven alles. Spring daarom in de auto naar de bouwmarkt en haal de volgende dingen in huis:

  • Stopcontactbeschermers of afdekplaatjes voor de stopcontacten.
  • Een rookmelder voor de babykamer.
  • Deur- en scharnierblokkeerders voor alle deuren in huis, zodat de vingers van je kindje hier niet tussen kunnen komen.
  • Raambeveiliging voor alle ramen in huis.
  • Beugels waarmee je de meubels van de baby aan de muur kunt bevestigen. Zo voorkom je dat losse meubels kunnen verschuiven en op je kindje vallen.
  • Een kinderslot voor de lades in de babykamer.
  • Anti-slip-bekleding voor onder de tapijten en trapbekleding in huis. Zo kan je baby niet uitglijden en een flinke smak maken.
  • Een traphekje van minimaal 75 cm hoog en schroeven om het goed mee te bevestigen. Deze hoogte wordt aanbevolen door VeiligheidNL.

Tip 3: Berg medicatie en schoonmaakmiddelen op

Bewaar alle medicijnen en schoonmaakmiddelen op een plek waar je kindje nooit bij kan en vergrendel deze lade of kast met een kinderslot. Zulke stoffen zitten namelijk vaak in vrolijk gekleurde verpakkingen. Kinderen kunnen daardoor denken dat het snoepjes zijn en het in hun mond stoppen, met een dodelijke vergiftiging als gevolg. Berg ook verzorgingsproducten (zoals shampoo en haarlak), vitaminepillen en toiletblokjes goed op. En als je visite over de vloer hebt, zorg dan dat je baby niet bij de tas van het bezoek kan. Ook hier kunnen medicijnen of andere pillen in liggen.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: