Een unieke sfeer in de kinderkamer met een muursticker

Door Marieke
Muursticker aanbrengen; zo doe je dat

Muurstickers zijn helemaal hip en het maakt de kinderkamer helemaal af. Vooral in de babykamer zie je tegenwoordig veel dat er gebruik gemaakt wordt van muurstickers om de kamer helemaal af te maken en een unieke sfeer aan te brengen. Wat betreft muurstickers is alles mogelijk; een leuk plaatje of een grappige of ontroerende quote. Een kleurrijke muursticker of alleen een zwarte. Het kiezen van de leukste muursticker kan al een flinke uitdaging zijn, maar ook het aanbrengen van een muursticker kan best lastig zijn. Met deze tips wordt de lastige klus een fluitje van een cent.

Waarom een muursticker?

Muurstickers zijn de ideale muurdecoratie voor de kinderkamer. In de eerste plaats kun je in een handomdraai een stoere jongenskamer of een gezellige meisjeskamer creëren. Kies je voor muurstickers van goede kwaliteit, dan kun je deze makkelijk aanbrengen, maar ook weer probleemloos verwijderen zonder de muur te beschadigen. Zo kun je dus veranderen, zoveel je wilt. Zo kan de slaapkamer met de leeftijd en interesses van het kind meebewegen, zonder dat je al te veel en al te vaak hoeft te klussen. Ook kun je een kinderkamer uniek maken door gebruik te maken van een sticker met daarop de eigen naam.

Een muursticker heeft nog meer voordelen als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een schilderij. Een schilderij is ook verwisselbaar zou je zeggen. Maar voor een schilderij moet je gaten in de muur boren, door gebruik te maken van een muursticker hoef je geen gaatjes in de muur te boren.

Lees ook: Een prinsessenkamer inrichten: 10 tips

Een muursticker aanbrengen; zo doe je dat het beste!

Een muursticker aanbrengen kan nog een hele uitdaging zijn. Met deze tips hoeft het echt niet zo moeilijk te zijn. Als eerste geven we nog een paar tips vooraf. Als je de muur net geverfd hebt, dan kun je beter nog even 2 tot 3 weken wachten met het aanbrengen van een muursticker. Heb je een grote muursticker, dan kun je beter even wat hulp inschakelen. Een extra paar handjes is dan geen overbodige luxe, de muursticker zal dan veel beter en netter op z’n plaats zitten. De laatste tip vooraf: bestel een muursticker niet langer dan een maand of twee van tevoren. Dit heeft met de lijmlaag te maken. Zodra je de sticker in huis hebt, kun je deze het beste binnen twee maanden aanbrengen.

Aanbrengen in 7 stappen

Een sticker hoeft natuurlijk niet per se op de muur geplakt te worden. Je kunt er ook voor kiezen om de sticker op de deur, de kast of op het raam te plakken. In dit stappenplan leggen wij je uit hoe je het beste een sticker kunt aanbrengen:

Stap 1: Meten is weten: past de muursticker die jij hebt gekocht ook daadwerkelijk op de plek waar jij ‘m wilt hebben?
Stap 2: Het is van belang dat de oppervlakte goed stofvrij en schoon is. Maak de ondergrond daarom eerst goed schoon en laat het goed drogen.
Stap 3: Nu kun je het transferpapier loshalen en met de klevende kant op de sticker plakken. Het papier strijk je goed glad.
Stap 4: Vanuit de hoek kun je nu de sticker loshalen. Zorg ervoor dat de muursticker goed op het transferpapier blijft plakken.

Stap 5: Nu kun je de sticker opplakken. Met bijvoorbeeld een pasje kun je de sticker goed gladstrijken. Let hierbij op de hoekjes en kleine details die makkelijk los kunnen laten.
Stap 6: Haal langzaam en voorzichtig het transferpapier los. Je begint in de hoek en je trekt het zo langzaam naar beneden. Als je merkt dat de sticker loslaat, dan wrijf je het nog een keer met een pasje goed vast en probeer je het transferpapier opnieuw te verwijderen.
Stap 7: Klaar? Met een schone doek druk je de muursticker nog even heel goed aan. Dan weet je zeker dat deze perfect vastgeplakt zit.

Het verwijderen van een muursticker

Kies voor een goede kwaliteit sticker kun je deze ook snel en eenvoudig weer loshalen zonder dat je de muur beschadigt. Heb je een harde ondergrond, dan peuter je de sticker in een hoekje los en kun je ‘m vervolgens voorzichtig helemaal lostrekken. Rustig en langzaam. Als een stukje moeilijk loslaat dan kun je de sticker op de laagste stand föhnen. Daarmee wordt de lijmlaag warm en kun je de sticker makkelijker lostrekken.

Lees ook: Kinderkamer op zolder: 4 tips
Lees ook: De voordelen van een hoogslaper in de kinderkamer

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: