4 Make-overtips voor de kinderkamer

Door danny
4 Make-overtips voor de kinderkamer

Je kind groeit gewoon door, dat hoort bij het leven. Van een ledikant naar een groter bed. Dus komt er ook een moment dat het interieur van de babykamer niet meer past bij de levensfase van je kind. Bovendien ontwikkelen kinderen langzaam maar zeker ook een eigen smaak en voorkeur. Dus dan wordt het tijd om de kinderkamer eens flink aan te pakken en er een make-over tegenaan te gooien. In dit artikel lees je 4 tips waar je misschien iets aan hebt.

1.     Zorg voor inspraak van je kind

De tijd dat jij zomaar alles kon bepalen in het leven van de kleine is voorbij. Je zoon of dochter heeft inmiddels écht wel eigen ideeën over het inrichten van de slaapkamer. Zorg er daarom minimaal voor dat je kind inspraak krijgt in wat er gaat gebeuren tijdens de make-over. Het mooiste zou natuurlijk zijn als jullie er gezellig samen mee aan de slag gaan!

2.     Maak samen een moodboard

Kijk je ook wel eens tv-programma’s over wonen? Daarin maken ze vaak een moodboard om richting te geven aan het nieuwe interieur. Dat is toch leuk om samen met je kind te gaan maken voor de kinderkamer? Gewoon een stapel tijdschriften erbij pakken of lekker op internet rondkijken om passende afbeeldingen te verzamelen. Zo makkelijk is het om snel en duidelijk inzicht te krijgen in wat je kind graag zou willen.

3.     Plan de verbouwing en herinrichting

Het zou best kunnen dat de huidige kamer van je kind wel érg klein is en dat er een kleine interne verbouwing aan te pas moet komen om het beter te maken. Maak in dat geval een duidelijk plan, inclusief overzicht van de verwachte kosten. Je wilt immers niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Gaat het alleen om het herinrichten van het interieur, dan is dat natuurlijk veel minder werk, maar ook daar is een goede planning voor nodig. Wat ga je doen in welke volgorde?

4.     Zorg dat je het kunt betalen

Een rol behang kost de wereld niet, maar het kan natuurlijk best zijn dat je veel meer gaat doen om de kinderkamer om te toveren in een toekomstbestendige ruimte voor je zoon of dochter. Het kost wel wat als je ook nog constructieve aanpassingen aan de kamer gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel om de ruimte te vergroten. Een volle spaarrekening is dan fijn, maar een persoonlijke lening afsluiten kan dan wellicht ook een optie zijn.

Wat het eindresultaat ook wordt, maak er een mooi project van samen met je kind!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: