Geschikte raamdecoratie voor de kinderkamer; een verduisterend rolgordijn

Door Marieke
Verduisterend rolgordijn kinderkamer

Vrolijk en kleurrijk; dat zijn toch wel de twee kernwoorden die op gaan voor een kinderkamer. In de kinderkamer wordt veel tijd doorgebracht. Jonge kinderen slapen vaak nog het klokje rond en overdag wordt er in gespeeld. Het is belangrijk dat een slaapkamer een fijne en gezellige plek is voor kinderen. Omdat goed slapen voor kinderen belangrijk is voor de gezondheid, is het fijn als je een goede raamdecoratie voor het raam hebt hangen. Het liefst verduisterend zodat er geen licht naar binnen komt. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om goede en verduisterende raamdecoratie voor de kinderkamer. In dit artikel geven wij 4 tips.

Rolgordijnen

Een verduisterend rolgordijn is een goede keuze voor de kinderkamer. Rolgordijnen zijn in diverse kleuren en formaten verkrijgbaar, zo is er voor elk raam wel een passend rolgordijn te vinden. Bovendien kun je een rolgordijn zeer eenvoudig op maat maken of zelfs op maat laten maken.

Met een rolgordijn kun je alle kanten op. Heb je al een wat drukker ingerichte kamer of een prachtig behangetje met een wat drukker patroon, dan kun je kiezen voor een uni-kleur, bijvoorbeeld wit, lichtgrijs of taupe. Is de kinderkamer wat rustiger ingericht? Dan kun je ook kiezen voor een rolgordijn verduisterend met een design of een afstekende kleur.

Een rolgordijn is ook ideaal voor als je kindje nog een middagslaapje doet. Om het slaapritme te bevorderen laat je overdag nog een kiertje van het gordijn open zodat er nog wat daglicht binnenkomt. ’s Avonds kun je het rolgordijn volledig sluiten zodat er niets geen licht meer naar binnen schijnt.

Om de kinderkamer nog een warmere uitstraling te geven, kun je voor het raam ook nog overgordijnen hangen. Dit komt ook ten goede aan de akoestiek in de slaapkamer.

Verduisterend rolgordijn

Overgordijnen

Met gordijnen kun je alle kanten op. Die zijn in allerhande kleuren, designs en stoffen te verkrijgen. Soms is het zelfs zo dat je bij een bepaald behang ook bijpassende gordijnstof verkrijgbaar is. Daarmee kun je dan een eenheid in de kinderkamer creëren.
Het nadeel van gordijnstof is, dat deze niet verduisterend is. Wel kun je kiezen om er een aparte verduisterende voeringstof achter te laten maken. Zo creëer je een verduisterend gordijn. Gordijnen kun je ook op verschillende manieren laten naaien. Kies je voor een dubbele plooi of een enkele plooi? Kies je voor één gordijn die je ofwel naar links ofwel naar rechts open doet of kies je voor een stel gordijnen die in het midden samenkomen? Mogelijkheden te over dus!

Jaloezieën

Houten jaloezieën is een veel gekozen raamdecoratie voor de kinderkamer of de babykamer. Het hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling en past overal bij. De lamellen zijn in verschillende breedte verkrijgbaar, zodat je ook deze naar wens kunt samenstellen. Jaloezieën zijn goed te combineren met overgordijnen die voor een gezellige en knusse sfeer zorgen.

Plissé

De plissé gordijn is een zeer populaire raamdecoratie. Plissé heeft als voordeel dat ze enorm geschikt zijn voor draai- en kiepramen. Daarbij worden ze geleverd met een kindveilig systeem, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren met bijvoorbeeld het trekkoord. Plisségordijnen hebben bovendien een isolerende werking. Ideaal voor als het in de zomer enorm warm is, in de slaapkamer blijft het dan wat koeler. Zo kan je kindje ook tijdens een hitteperiode goed slapen.

Plisségordijnen kun je daarnaast op elke gewenste hoogte hangen. Zo kun je kiezen voor lichtinval van bovenaf en meer privacy, oftewel geen inkijk, van onderaf. Een plisségordijn is ook verkrijgbaar in een verduisterend variant.

Ook plisségordijnen zijn uitstekend te combineren met overgordijnen!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: