Kinderkamer delen? Dit zijn de voor- en nadelen!

Door danny
Kinderkamer delen? Dit zijn de voor- en nadelen!

Heb jij niet genoeg ruimte in huis om voor ieder kind een eigen kamer te realiseren? Dan kan het een optie zijn om na te denken over het delen van een kinderkamer. Het delen van de kinderkamer brengt echter wel voor- en nadelen met zich mee. Benieuwd naar de voor- en nadelen? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij, zodat jij een weloverwogen keuze kunt gaan maken!

De voordelen van het delen van de kinderkamer

Het delen van de kinderkamer heeft meerdere voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld leuk zijn om de kinderen samen de slaapkamerinrichting een beetje te laten bepalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kindermeubels die geplaatst moeten worden en hoe de muren eruit moeten komen te zien. Het moet voor alle kinderen tenslotte een fijne ruimte zijn, dus dan is het wel zo leuk als zij het hier allemaal mee eens zijn. Denk ook na over de decoratie in de kamer. Beddengoed, lampen, muurstickers en ga zo maar door. Op zoek naar tof beddengoed voor kinderen? Dan kan het zeker een aanrader zijn om eens bij vertbaudet te kijken.

Een ander voordeel van het delen van de kinderkamer is dat de kinderen zo een goede band kunnen opbouwen. Doordat ze veel tijd samen spenderen, zullen ze de kans krijgen om veel plezier te maken samen. Maar niet alleen plezier maken, ook krijgen ze hierdoor de kans om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Het zal namelijk lang niet altijd goed gaan en het is zeker mogelijk dat er soms wat ruzies of discussies zijn. Doordat dit gebeurt en de kinderen samen op de kamer blijven slapen, zullen zij leren om goed te communiceren. En dat al op een jonge leeftijd! Wat voor veel kinderen ook een voordeel kan zijn bij het delen van de kinderkamer, is dat zij minder bang zijn. Kinderen vinden het namelijk vaak fijn om iemand dichtbij hun te hebben.

De voordelen van het delen van de kinderkamer

De nadelen van het delen van de kinderkamer

Aan het delen van de kinderkamer zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen, er zijn ook zeker een paar nadelen te benoemen. Zo kan het een nadeel zijn als de kinderen andere bedtijden hebben. Wanneer het ene kind al slaapt, betekent dat soms dat deze weer wakker wordt gemaakt omdat het andere kind een verschillende bedtijd heeft. Dit is niet altijd even fijn. En niet alleen voor de bedtijd geldt dit, ook voor het vroeg wakker worden. Want als een kind eenmaal wakker is, is het goed mogelijk dat het andere kind dat ook wordt. Wat ook een nadeel kan zijn is dat de kinderen zich soms flink kunnen gaan irriteren aan elkaar. Ruzie om speelgoed, irritante geluiden of andere dingen: het zal ongetwijfeld voorbijkomen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft het delen van een kinderkamer dus zowel voor- als nadelen. Voor jou en je partner is het dus goed om deze voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen. Doe wat jullie denken dat het beste is voor jullie kinderen!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: