Dit zijn de leukste muurdecoraties voor op de kinderkamer

Door danny
Dit zijn de leukste muurdecoraties voor op de kinderkamer

Wanneer er een kleine in aantocht is, wil je natuurlijk een fijne kinderkamer inrichten. Dit moet de kamer worden waar hij of zij opgroeit en dus wil je zorgen dat ze zich thuis voelen. Waarschijnlijk heb je het meubilair allang uitgekocht en zelfs wat leuke decoratie gekocht om de kamer een beetje aan te kleden. Maar wat kun je nu precies met de muren doen en hoe kun je deze een gezellige touch geven? Op de volgende manieren kun je dit volgens ons het beste doen!

De basis

Het begint allemaal bij wat je daadwerkelijk met de muur doet. Heb je een speels behangetje uitgezocht of ga je voor een of meerdere kleuren verf? Hoewel je het uiteraard speels wilt maken, is het ook belangrijk dat jij en je kind hier rust vinden. Een superdruk behangprintje is dus leuk, maar gebruik dit bijvoorbeeld maar op maximaal één tot twee muren als accent. Je kunt de overige muren in een gelijksoortige tint behangen of verven, zodat alles goed bij elkaar past.

Leerzame decoratie

Er zijn heel veel soorten decoratie te vinden die niet alleen leuk zijn, maar ook nog eens leerzaam! Zo daag je je kind vanaf het begin uit om op spelenderwijs te ontdekken en te ontwikkelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wereldkaart, een poster van het alfabet of cijfers en leuke boekjes. Om ruimte te besparen kun je dit natuurlijk allemaal op plankjes aan de muur kwijt. Zorg wel dat je alles goed en stevig vastmaakt door een goede accuboormachine te gebruiken. Je wilt natuurlijk niet dat het ineens naar beneden valt terwijl je kind ligt te slapen!

Gericht op speciale interesses

Gericht op speciale interesses

Het kan ook zijn dat je liever even wacht met specifieke decoratie totdat je doorhebt wat de interesses zijn van jouw kind, bijvoorbeeld op latere leeftijd. Merk je dat hij of zij muziek heel leuk vindt, dan kun je bijvoorbeeld een whiteboard sticker van notenbalken ophangen. Zo kunnen ze noten leren lezen en hun muziekkennis verbreden. Vind jouw kind de sterren heel interessant? Kijk dan of je astrologie posters of stickers kunt vinden, zodat jullie daar samen over kunnen praten, Kijk dus goed naar de individuele interesses van je kids voordat je de kamer een volledige invulling geeft! Zo geef je ze tevens het idee dat ze mee mogen beslissen over hun eigen kamer, wat een gevoel van volwassenheid toevoegt.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: