Een gezellige sfeer in de kinderkamer met LED-strips

Door Marieke
LED-strips

Een fijne slaapkamer voor kinderen is heel belangrijk. Als een kind een eigen slaapkamer heeft, is dat vaak echt een eigen plekje in huis, waar ze ook meer tijd doorbrengen dan alleen maar om te slapen. Het is een rustpunt na een lange schooldag, ze kunnen er spelen zonder gestoord te worden, ze kunnen er huiswerk maken of gewoon even chillen.

Een leuke en gezellige slaapkamer is dan ook heel belangrijk omdat kinderen zich daar thuis moeten voelen en er goed kunnen spelen en studeren. Goede verlichting helpt mee om van die plek een sfeervolle plek te maken. LED-strips in een slaapkamer kan een sfeervolle toevoeging zijn.

LED-verlichting

Een LED-lamp bestaat uit groepjes kleine LED’s die samen voor een lichtstraal zorgen. LED-lampen zijn de meest zuinige lampen die er te koop zijn en dat is één van de grootste voordelen van LED-verlichting. LED-verlichting is wel wat duurder in aanschaf, maar omdat een LED-lamp energiezuinig is en het vele jaren langer meegaat dan andere soorten verlichting, ben je uiteindelijk toch goedkoper uit en heb je al snel je investering terugverdiend.

Bij LED-verlichting praat je niet over het aantal Watt, maar over het aantal Lumen. Hoe hoger het getal is, hoe meer licht de lamp geeft.

LED-strips

LED-strips zijn flexibele printplaat waarop om de zoveel millimeter of centimeter een LED is geplaatst. De flexibele strips zijn veelzijdig in gebruik en de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ze bevestigen om een koof, rondom het bedframe en er zijn zelfs strips die je in de vijver onder het water kunt plaatsen. De strips zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar zijn ook eenvoudig op maat te knippen zodat het altijd past.

Ook het bevestigen is heel eenvoudig. Door middel van een plakstrip plaats je de verlichting precies waar jij het wilt hebben.

Diverse kleuren

Een LED-strip is verkrijgbaar in diverse kleuren. Zo heb je strips die alleen maar wit licht geven, maar daarbij kun je wel kiezen uit warm wit licht, koud wit licht of helder wit licht. Warm wit wordt vaak gekozen op plekken waar sfeer belangrijk is, koud licht wordt vaak gekozen op plekken waar juist goed zicht nodig is, bijvoorbeeld in etalages, op kantoren en in vergaderruimtes.

LED-strips zijn ook in andere kleuren verkrijgbaar. Zo kun je ook kiezen uit strips met rood licht, blauw of groen. Ook een combinatie daarvan is mogelijk. Kies je voor een RGB (rood groen blauw) dan worden de kleuren gemengd en krijg je alle kleuren van de regenboog.

LED-strips zijn vaak dimbaar en met de juiste afstandsbediening kan de LED-strip ook knipperen of steeds van kleur veranderen.

LED-strips in de babykamer

Als ouder van een baby moet je vaak uit bed om te voeden of om je baby te troosten. Je wilt daarbij niet direct het volle licht aandoen die jou en je baby compleet wakker maakt. Een LED-strip in de babykamer biedt dan uitkomst. Deze kan worden geactiveerd door beweging en stralen een zacht licht uit zodat je wel iets kunt zien, maar je niet helemaal wakker wordt door een fel licht.

LED-strips in de kinderkamer

Ook voor ouders kinderen is het fijn om een LED-strip in de kamer te hebben. Veel peuters vinden het spannend om in een donkere kamer te slapen en vragen of er een nachtlampje aan mag, of het licht op de overloop aan mag blijven. Een optie is dan ook om een LED-strip te bevestigen in de slaapkamer van je kindje die een zacht licht uitstraalt. Zo is het toch licht in de slaapkamer, maar niet té licht en kan je kindje makkelijk en snel in slaap vallen zonder dat het bang is in het donker.

Daarbij is een LED-strip ook veilig. LED-verlichting wordt niet warm en vormt daarom geen gevaar dat je kindje zich zal branden.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: