Social distancing; zo kun je toch een leuke verjaardag vieren

Door Marieke
Social Distancing; toch je verjaardag extra feestelijk vieren

Social Distancing; 1,5 meter afstand houden. Waar volwassenen het al lastig vinden, maar er nog enigszins prima mee om kunnen gaan, is het natuurlijk voor kinderen heel rot als ze niet op een normale manier hun verjaardag kunnen vieren. Opa en oma mogen niet op bezoek komen en trakteren op school is er ook niet bij. Het kinderfeestje moet ook even uitgesteld worden. En juist daarom wil je je kindje een onvergetelijke verjaardag bezorgen. En hoewel het anders is dan anders, toch zijn er een heleboel tips die een fijne en onvergetelijke verjaardag mogelijk maken.

Kaartjes sturen

Op bezoek komen mag niet, maar wat je wel kunt doen is je hele familie- en kennissenkring oproepen om een kaartje te sturen. En die groep kun je nog veel breder trekken. Je kunt het ook in de app-groep van jouw collega’s zetten, de appgroep met ouders van school, de appgroep van … Wedden dat er een enorme stapel kaartjes in de brievenbus valt op de verjaardag van je kind.

Uitgebreid ontbijt

Op een doordeweekse dag komt het er misschien niet zo van, omdat je kind ook gewoon naar school moet en een verjaardag toch al ietsje meer tijd in de ochtend kost. Maar nu is de tijd er wel. Bedenk en paar dagen van tevoren al samen met je kind wat er nu echt op een uitgebreid ontbijttafel moet staan. En op de ochtend van de verjaardag kun je samen met je gezin de dag starten met een overheerlijk ontbijtje.

Cadeaus op jouw adres laten bezorgen

Vraag degenen die normaal altijd op bezoek komen en cadeaus meenemen of ze nu een cadeau online willen bestellen en deze willen laten bezorgen op jouw adres. De postbezorger zal op en rond de datum van de verjaardag een enorme stapel pakketten bezorgen. Laat je kindje de cadeaus openmaken op het moment van videobellen met de persoon/personen van wie het cadeau afkomstig is. Dan is het ook voor de gever leuk om de reactie van de jarige te zien.

Lees ook: 10x het allerleukste en populairste buitenspeelgoed

Versieren

Slingers, ballonnen en andere versiering hang je wellicht sowieso al op. Maar maak het nu extra feestelijk door alles lekker over de top te gaan versieren. Nog meer slingers, nog meer ballonnen, een prachtige versiering of tekening op het raam. Leef je uit, maar laat je huis eruitzien alsof er iemand jarig is. En dan bedoelen we ook écht jarig.

Videobellen

Wellicht zijn de naaste familieleden (opa’s, oma’s, tantes, ooms) bereid om zelf een taartje te bakken/kopen. Spreek een moment af waarop jullie met elkaar in verbinding staan via bijvoorbeeld Skype. Laat iedereen zingen voor de jarige en eet gezellig een stuk taart en drink een kop koffie met elkaar. Wellicht ook een goed moment om de cadeautjes uit te pakken.

Lunch/diner

Naast een uitgebreid ontbijt kun je natuurlijk ook een lekkere lunch en een 3-gangendiner op tafel zetten. Wat je kind maar wilt en wat je kind maar lekker vindt! Dat is toch fantastisch! Natuurlijk kun je ook een lokale ondernemer een lekkere maaltijd (of natuurlijk een pizza of patat) laten bezorgen!

3x toeteren

Met auto’s is het vast ook iets rustiger in de straat dan anders. Maar dat mag de pret niet drukken. Plaats een bord in de tuin met 3x toeteren voor de jarig. Voorbijrijdende automobilisten kunnen dan even heerlijk op hun claxon drukken en voor de jarige is het een heerlijk portie aandacht.

Vier een kinderfeestje met je gezin

Een kinderfeestje kun je toch ook thuis houden? Nee, even niet met je vriendjes en vriendinnetjes, maar wel met je gezin. Bedenk allemaal leuke spelletjes, spijkerpoepen, koekhappen, blindemannetjes en nog veel meer, en doe al deze spelletjes samen met je gezin. Voor je kind is het vast enorm hilarisch om papa en mama te zien spijkerpoepen.

Cadeautjesspeurtocht

Verstop alle cadeautje overal en nergens in je huis en laat de jarige zoeken. Een leuke en spannende activiteit voor je kind.

Hoe vier jij in deze dagen de verjaardag van je kind op een extra feestelijke manier?

Lees ook; Cadeautips voor een 2-jarige

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: