10x het allerleukste en populairste buitenspeelgoed

Door Marieke
Buitenspeelgoed

Zodra de zon zijn eerste straaltjes laat zien zijn de kinderen al buiten te vinden. Het liefst trekken ze gelijk al een badpak of zwembroek aan om heerlijk met water te kliederen, maar dat laat het weer dan toch vaak nog niet toe. Maar er is nog genoeg ander populair buitenspeelgoed waar kinderen zich mee kunnen vermaken in de achtertuin. In dit artikel geven wij je 10 tips waarmee je kinderen zich in de tuin zullen vermaken.

#1 Stoepkrijt

Het enige wat je nodig hebt is een doosje stoepkrijt. Een doosje stoepkrijt is voor een appel en een ei verkrijgbaar in diverse (speelgoed)winkels, maar kinderen zullen zich daar uren mee kunnen vermaken. Kinderen kunnen flink aan de slag met hun creativiteit en de mooiste grote tekeningen komen op jouw tegels tevoorschijn! O ja, je hebt dan natuurlijk wel tegels nodig waar ze op kunnen krijten. En anders is er vast een stoep in de buurt waar ze dat wel kunnen doen.

Stoepkrijt

#2 Zandbak

De meeste kinderen vinden het geweldig om in de zandbak te spelen en heerlijke taartjes te bakken voor papa en mama of de meest fantastische zandkastelen te bouwen. Een zandbak is er in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je er zelf een maken van hout, maar ook zijn er schelpen verkrijgbaar die je kunt vullen met zand. En schelp is multifunctioneel, gebruik de deksel als zwembadje als het warm weer is.

Zandbak

#3 Watertafel

Welk kind wil dat nou niet, lekker spelen met water als het mooi weer is. Voor hen hoeft het niet eens mooi weer te zijn om met water te willen spelen. Een watertafel is voor veel kinderen een must-have voor in de tuin. Ze zijn er in diverse hoogtes en groottes verkrijgbaar, maar welke je ook aanschaft, reken er maar op dat er urenlang mee gespeeld gaat worden. Een watertafel is al geschikt voor heel jonge kinderen.

Watertafel

#4 Aquaplay

Het lijkt wat op een watertafel, maar toch is het echt heel anders. Een Aquaplay is een waterbaan die je op de grond neerlegt. Je kunt diverse sets aanschaffen die allemaal op elkaar zijn aan te sluiten voor een nog grotere waterbaan. Een groot aanbod aan allerlei accessoires maken het speelplezier alleen nog maar groter en meer.

Aquaplay

#5 Schommel, wip en glijbaan

Je kunt van je tuin een heuse speeltuin maken door een schommel te plaatsen, maar ook een wip of een glijbaan in je tuin te plaatsen. Glijbaantjes en wipwappen hoeven helemaal niet groot en duur te zijn voor veel speelplezier. Kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats of een plaatselijke verkoopgroep.

Glijbaan

#6 Bellenblaas

Van een eenvoudige bellenbaas wordt jouw kind al superblij! Jij blazen en je kind er maar achter aanrennen. Er zijn zelfs bellenblaaszwaarden of bellenblaasmachines verkrijgbaar voor nog grotere bellen en nog meer plezier! Wie maakt de grootste zeepbel?

Bellenblaas

#7 Een speelhuisje

Vadertje en moedertje spelen in de tuin in een echt huisje! Menig kind zal zich kunnen vermaken in het huisje. Natuurlijk zal het ook willen picknicken in zijn of haar eigen huisje! Er zijn speelhuisjes verkrijgbaar die net op een echt huis lijken, met een deur, ramen, bankjes, bloembakken, een echte bel en een brievenbus in de deur. Het is een aanschaf, maar het zal zijn geld dubbel en dwars waard zijn.

Speelhuisje

#8 Tuingereedschap

Kinderen willen het liefst papa en mama nadoen. En als papa of mama tuinhandschoenen aantrekt en met een schepje, kruiwagen of hark in de tuin aan de slag gaat, dan wil een kind dat ook. En dat kan met echte, precies lijkende tuingereedschap. Zo kan ook jouw kind volop in de tuin aan de slag gaan met echt gereedschap, precies op maat van de kinderen.

Tuingereedschap

#9 Trampoline

Aan het eind van de dag nog niet klaar met spelen? Maak je kinderen dan nog even flink moe op een trampoline. Gegarandeerd dat ze lekker zullen slapen! Zorg wel voor een veilige trampoline. Eentje die je ingraaft, of een met een goed afgesloten net om de trampoline. Dit voorkomt vervelende ongelukken. En jij? Niets is lekkerder om op een kleedje die je op de trampoline legt te zonnebaden.

Trampoline

#10 Insecten zoeken

Is jouw kind een echte wormenzoeker? Er zijn sets verkrijgbaar met diverse accessoires om insecten te zoeken en deze in vergrootglaspotje te bekijken. Bovendien ook nog eens onwijs leerzaam voor kinderen en ze leren op een leuke manier verschillende dieren kennen.Insecten zoeken

Welk buitenspeelgoed is bij jullie favoriet?

 

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: