Cadeautips voor een 2-jarige

Door Marieke

Je zoon of dochter wordt bijna 2 jaar en iedereen vraagt wat hij of zijn graag wil hebben voor zijn/haar verjaardag. Ook zelf loop je te verzinnen op een perfect cadeau, maar je komt er nog niet zo goed uit. In dit artikel geven wij je een aantal cadeautips die perfect zijn voor een 2-jarige.

Rollenspel

Keukentje + Keukenspullen: Kinderen van 2 jaar vinden het leuk om bijvoorbeeld het huishouden na te spelen van papa en mama spelen. Een keukentje is een perfect cadeau voor een peutertje van 2. Er zijn houten speelgoedkeukentjes verkrijgbaar, maar ook keukentjes van plastic. Je kunt zelf bijvoorbeeld aan je kind het keukentje geven, en de genodigden vragen om wat accessoires voor het keukentje te geven. Denk dan bijvoorbeeld aan een serviesje, of aan groente of fruit en andere lekkernijen voor in de keuken. Het merk Theo Klein heeft bijvoorbeeld leuke producten te koop zoals een koffiezetapparaat, een waterkoker, een oven, een mixer, een broodrooster en nog veel meer.

Gereedschap: Als je bijvoorbeeld bij het merk Theo Klein kijkt, dan vind je daar een werkbank, maar ook allerlei soorten gereedschap. Zo kan jouw zoon of dochter al heel goed oefenen om een echte klusser te worden. Het leuke is dat al het gereedschap van het merk Bosch is, helemaal te gek als papa dat ook in de schuur heeft. Dan is het helemaal net echt. En een werkbank of gereedschapskist is nog uit te breiden met flink wat meer materialen. Ook andere merken hebben superleuke werkbanken, zoals het merk Smoby, of Janod.

Cadeautips

Het huishouden: Stofzuigen, dweilen, strijken, wassen, je kind wil het allemaal doen, want jij doet het. O.a. Smoby, Theo Klein en Ecoiffier hebben leuke schoonmaaktrolleys in het assortiment, maar ook losse stofzuigers, strijkplanken en allerlei andere dingen die jij ook voor het huishouden gebruikt.

Pop + allerlei accessoires: Een kindje van 2 jaar kan al een echt poppenmoedertje zijn. Een pop staat dan vaak ook hoog op het verlanglijstje. Maar je bent er niet alleen met een pop. Wat dacht je van een badje, een wiegje, een kinderstoel, een kinderwagen, een draagzak, poppenkleding en is er nog veel meer te krijgen waarmee je kind een echt poppenmoedertje of –vadertje wordt.

Een dokterssetje: Kinderen vinden het vaak leuk om doktertje te spelen. Een dokterskoffertje is vaak ook een erg leuk cadeau waar kinderen veel plezier aan zullen beleven. En wellicht wordt de drempel daarmee wat lager als het zelf eens naar de dokter moet.

VTech: VTech heeft ontzettend leuk speelgoed al voor heel jonge kinderen. Toet Toet Auto’s en Zoef Zoef Dieren vinden veel kinderen helemaal te gek. Alle set zijn op elkaar aan te sluiten en zo kun je daarmee je hele kamer vol leggen. Je kind zal er uren speelplezier aan beleven. Maar ook andere series van VTech zal het heel goed doen bij jonge kinderen.

Playmobil 123: Playmobil 123 is een serie speciaal voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Grotere onderdelen, nog robuuster dan Playmobil al is, en ontzettend stevig. Er zijn diverse sets verkrijgbaar in diverse prijscategorieën. Zo kan het assortiment bij jou thuis flink uitgebreid worden, elke verjaardag en sinterklaasfeest maar weer.

Duplo: Je hebt het waarschijnlijk al, maar Duplo heeft zo ontzettend veel sets in het assortiment en jij wilt er vast nog meer om flink te kunnen bouwen met je kleine!

Knutselen

My First van SES Creative: SES Creative heeft een serie met knutselspullen die speciaal is ontwikkeld voor kinderen vanaf 1 of 2 jaar. Ideaal voor jonge kinderen dus. Zo kunnen ook de jonge kinderen al heerlijk hun creatieve ei kwijt.

Klei: Play-Doh heeft diverse sets met klei en accessoires in het assortiment. Hiermee zal je peutertje zich urenlang kunnen vermaken.

Totum: Ook Totum heeft leuke knutselpakketjes al voor jonge kinderen. Het leuke van Totum is, is dat deze setjes voor een leuk klein prijsje te koop is.

Kleurboek + Stiften/kleurpotloden: Daar kun je altijd mee aankomen, een kleurboek met stiften of kleurpotloden. Kinderen kunnen zich hiermee vaak urenlang vermaken.

Speelgoed

Buitenspeelgoed

Tuingereedschap: Helpen tuinieren is wat kinderen ook graag doen. Wat dacht je van een kruiwagen, een bezem, tuinhandschoenen en ga zo maar door? Wat zal jouw tuin er keurig uitzien!

Speeltoestellen: Een glijbaantje, wipwap, schommel, je kunt het allemaal in je tuin plaatsen zodat je tuin een heuse speeltuin wordt.

Loopfiets: Kinderen leren al op jonge leeftijd balans houden doordat ze op een loopfiets met 2 wielen oefenen. Zo zullen ze waarschijnlijk ook veel sneller op een gewone fiets leren fietsen.

Watertafel: Spelen met water is wat veel kinderen ook ontzettend leuk vinden. Een watertafel is dan ook echt een gouden tip voor heel veel speelplezier!

Zwembadje: Let op dat je er zelf altijd bij blijft zitten als je je kindje in het zwembadje zet, maar wat zal het veel plezier beleven in het water op een prachtige zomerse dag!

Zandbak: Als je nog geen zandbak hebt, dan wordt het misschien wel tijd om die aan te schaffen. Veel kinderen hebben er zoveel plezier van! En natuurlijk hoort daar ook wat zandspeelgoed bij!

Zandbak

Overige

Haba: Heel veel spelletjes zijn pas geschikt voor kinderen van een jaar of 4, soms 3. Maar wist je dat Haba spelletjes heeft die geschikt zijn voor kinderen van 2 jaar? Zo kun je al op jonge leeftijd een spelletje spelen met je kind.

Badspeelgoed: Speelgoed voor in bad, het gaat je vast moeite kosten op je kind uit bad te krijgen met fantastisch leuk speelgoed voor in bad zoals een gietertjes.

Puzzel: Een houten puzzel of als een gewone puzzel. Puzzelen is iets wat kinderen ook heel graag doen. Een extra puzzel is nooit verkeerd.

CD ‘Twee kleine kleutertjes’ met boek: Twee kleine kleutertjes van Monique Smit zijn fantastische cd’s met herkenbare liedjes voor kinderen van 2 jaar. Een prentenboek met kleurrijke platen en een bijbehorende CD. Er zijn 2 delen verkrijgbaar.

Kiddykutter: Kinderen helpen graag in de keuken met het snijden van groenten. Je wilt je kind nog geen scherp mesje geven, maar met een plastic mesje kom je echt niet door de groenten heen. De Kiddykutter is een veilige mes voor kinderen waar je wel door de tomaatjes en paprika heen komt.

Heb jij nog leuke cadeautips voor een 2-jarige?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: