Zo lijkt jouw slaapkamer veel groter

Door danny
Slaapkamer groter laten lijken

Uit je school plof je neer op je bed en laat je de dag eens in gedachten voorbijglijden. Terwijl je zit te mijmeren, valt het opeens op klein je slaapkamer eigenlijk is. Oké, er liggen veel kleren en andere rommel op de grond. En om eerlijk te zijn: het drukke behang en de volle boekenplanken maakt het er nu ook niet beter op. Tijd voor een totale room make-over?

Je kamer zo indelen dat het groter lijkt is niet alleen fijn voor je beleving, maar ook voor je hoofd. Het zorgt voor ruimte en rust. Een opgeruimde slaapkamer lijkt dus vanzelfsprekend een grotere kamer. Maar hoe pak je dat aan?

1. Minimaliseer

Dit is de eerste en belangrijkste stap voor het groter lijken van je kamer. En heel logisch eigenlijk, want hoe minder spullen, hoe meer ruimte je over houdt. Tijd om de bezem eens door je kamer te halen. Wat je niet meer gebruikt, kun je bijvoorbeeld afgeven bij een kringloopwinkel in de buurt. Opgeruimd staat netjes én geeft meer ruimte.

2. Spiegels

‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…’ Misschien heb je al uren voor de spiegel in de badkamer gestaan, zonder te beseffen dat een spiegel in je slaapkamer ook een top idee is. Niet alleen omdat dat eventuele boze medehuisbewoners scheelt, maar ook omdat een spiegel jouw slaapkamer dubbel zo groot laat lijken. Een spiegel reflecteert namelijk de ruimte. Superhandig!

Zo lijkt jouw slaapkamer veel groter

3. Ruime kast (mét spiegel)

Twee vliegen in één klap. Zoals je inmiddels gelezen hebt, laat een spiegel jouw kamer dubbel zo groot lijken. En het voordeel van een kast is, dat het enorm opruimt. Schaf een schuifdeur van Kastengigant aan. Hier heb je namelijk ook de optie om jouw kast deels of volledig met een spiegel te bekleden. O ja, kies wel voor een kast met een lichte kleur. Donkere kleuren zijn funest voor het ruimtelijk laten lijken van je slaapkamer.

4. Rustige muren

Creëer rust en ruimte in je slaapkamer door de muren zo rustig mogelijk te houden. Geen druk en donker behang dus op de muren. Gebruik een lichte tint verf of behang. Geeft ook nog eens een heel steriel effect.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: