10x een blauwe babykamer

Door Judith

Er is niets leuker dan het inrichten van de babykamer. Je kunt helemaal los gaan met alle schattige dingetjes die je tegenkomt. De meeste moeders kiezen voor een thema en een vaste kleur voor de babykamer. Dat komt omdat het anders al snel druk en rommelig overkomt. Overweeg jij om de babykamer blauw in te richten? Dit zijn 10 gave voorbeelden!

1. Blauwe druppels

Het is al enkele jaren in de mode om te werken met patronen van kleine elementen. Zo zie je veel sterretjes, hartjes, stipjes en ook druppels. In deze babykamer is gekozen voor een mooie aquablauwe kleur, waardoor je een warme sfeer krijgt. Door ook wat blauwe accessoires te gebruiken wordt de kamer helemaal gezellig gemaakt.

Blauwe druppels babykamer

2. Modern blauwe babykamer

Deze moderne blauwe babykamer is afgewerkt met grijs. De hoofdkleur wordt bepaald door de muur, die lichtblauw is geschilderd. Daardoor kun je werken met een blauwe basis en kunnen de accessoires neutraal worden gehouden. De combinatie lichtblauw en donkergrijs geeft de babykamer een strakke en moderne uitstraling.

Moderne blauwe babykamer

3. Grijsblauwe babykamer

Deze babykamer is blauwgrijs geschilderd. De kleur blijft daardoor wat gedempt en is vooral op de achtergrond aanwezig. Er is gekozen voor accessoires met lichtblauwe en grijze elementen, waardoor je een bijzondere look krijgt. De babykamer blauw maken hoeft niet altijd te betekenen dat je werkt met felle kleuren.

Grijsblauwe babykamer

4. Blauwe wieg

Je kunt in plaats van de hele babykamer ook een gedeelte blauw maken. Of je gaat, zoals hier, voor een mooie blauwe wieg. Het is een wat ouder model wieg dat waarschijnlijk al langere tijd in de familie zit. Maar je hebt natuurlijk ook allerlei moderne wiegjes die je blauw kunt afwerken. Zo heb je een heel opvallend blauw item in de babykamer.

Blauwe wieg

5. Babykamer met blauwe accessoires

Deze babykamer is voorzien van een heel neutrale basis. De babykamer wordt blauw gemaakt met blauwe accessoires. Je ziet bijvoorbeeld blauwe stroken op de gordijnen, blauwe tekeningen aan de muur en een blauwe stoel om te voeden. Door te gaan voor blauwe accessoires kun je eventueel nog van kleur wisselen als je het anders wilt. De babykamer heeft een rustige, prettige uitstraling.

Babykamer met blauwe elementen

6. Lichtblauw afgewerkte babykamer

Deze babykamer is op een bijzondere manier afgewerkt. Boven de houten rand is de muur afgewerkt met een opvallende strook lichtblauw behang. Verder is gekozen voor een lichtblauwe stoel, zodat de basis van de kamer lichtblauw is. De rest wordt afgewerkt met mooie decoraties. Zo blijft de babykamer rustig en overzichtelijk, terwijl lichtblauw de hoofdkleur is.

Lichtblauw afgewerkte babykamer

7. Blauwe wand

Een babykamer blauw maken kan ook door een of meer wanden blauw te schilderen. Hierin kun je kiezen uit heel veel tinten blauw. Vaak wordt geadviseerd om te gaan voor een lichte tint blauw, omdat donkerblauw al snel te somber en overheersend wordt. In deze moderne babykamer is gekozen voor een iets fellere tint dan babyblauw.

Blauwe muur babykamer

8. Marineblauw in de babykamer

Marineblauw is een vrij donkere tint. Daarom moet je oppassen dat je de babykamer niet te donker maakt. In deze babykamer is een prachtige balans bereikt door alleen gebruik te maken van marineblauwe accessoires. Het is duidelijk dat blauw de hoofdkleur is, maar die is niet overheersend aanwezig.

Marineblauwe babykamer

9. Een opvallend blauw element in de babykamer

Durf je het niet aan om de muren blauw te maken? En vind je accessoires toch weer wat te weinig opvallend? Dan ga je voor een groot, opvallend blauw element in de babykamer. Dit blauwe vloerkleed is daar een goed voorbeeld van. Zo heb je meteen veel blauw in de babykamer, maar je kunt het ook weer gemakkelijk wisselen als je dat wilt.

Blauw vloerkleed babykamer

10. Scandinavisch blauw

We zeiden al eerder dat patronen van kleine elementen in zijn. Dat zie je vooral duidelijk in de Scandinavische babykamer. Hier is ook gewerkt met blauwe druppels, maar zijn er ook andere leuke bijzonderheden toegevoegd. Check bijvoorbeeld die schattige blauwe schommelstoel met geknoopt kussen. Ook het vloerkleed vertoont blauwe patronen.

Scandinavische blauwe babykamer

Een babykamer kan op heel veel manieren blauw worden gemaakt. Zo kun je in de babykamer blauwe accessoires toepassen om de kleur in te brengen. Maar je kunt ook gaan voor een geheel blauw geschilderde muur in de babykamer. Vaak wordt in de moderne en Scandinavische babykamer blauw met grijs gecombineerd. Zo krijg je een rustige, prettige uitstraling.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: