5 tips om de babykamer te verven

Door danny
5 tips om de babykamer te verven

Is er een baby op komst? Dan kan het inrichten van de babykamer beginnen! Het is heerlijk om samen te fantaseren over de meubels en accessoires. Maar vergeet niet om eerst te kijken naar de basis: de muren. Geef de wanden van de babykamer een leuk kleurtje met gebruik van de juiste muurverf. Hieronder lees je 5 tips om de verfklus goed aan te pakken.

Tip 1. Gebruik veilige verf op waterbasis

Voor zowel de zwangere moeder als de baby is het belangrijk om veilige verf te gebruiken. Koop een watergedragen muurverf zonder vluchtige organische stoffen (VOS). Deze verf bevat geen giftige stoffen en heeft geen vervelende verfgeur. Laat de verf goed drogen en wacht minimaal een week voordat je de muur schoonmaakt. Lees hier nog meer tips om je babykamer te verven met veilige muurverf.

Tip 2. Verdiep je in de trendkleuren

Verdiep je bij gebrek aan inspiratie eens in de trendkleuren van het moment. In 2022 en 2023 zijn aardetinten erg populair. Maar ook stoere kleuren zoals saliegroen en marineblauw zijn een trendy keuze. Voor de creatievelingen is het daarnaast leuk om te kijken naar mooie muurschilderingen. Voeg bijvoorbeeld kleine sterretjes of een minimalistisch berglandschap toe.

Tip 3. Creëer een rustig geheel

Onthoud dat kleuren invloed hebben op de stemming van je baby. Geel is bijvoorbeeld een hele vrolijke en frisse kleur, maar kan ook voor veel onrust zorgen in een slaapkamer. Wil je deze kleur toch heel graag gebruiken? Verf dan slechts één wand in deze tint en houd de rest rustig. Het is belangrijk dat neutrale en rustgevende kleuren de overhand hebben.

Creëer een rustig geheel

Tip 4. Verf meteen de babymeubels

Als je dan toch bezig bent, kun je direct een aantal meubels verven. Misschien zijn er nog oude meubels van je vorige kindje die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Het is ook tof (en duurzaam) om tweedehands babymeubels aan te schaffen en deze zelf te pimpen. Let er weer op dat je een veilige, watergedragen verf gebruikt. Voor een goede hechting ontvet je eerst het hout en schuur je het daarna grondig op.

Tip 5. Laat de babykamer goed luchten

Zelfs bij gebruik van een watergedragen verf is het essentieel om de babykamer goed te laten luchten. Zorg minimaal 24 uur voor voldoende ventilatie. Zet ramen en ventilatieroosters open. Daarna kun je zorgeloos genieten van een prachtige geschilderde babykamer.

Welke tips ga jij binnenkort gebruiken om de babykamer te verven?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: